DOGAĐANJA

Održana premijera iščekivane predstave 'Troia's Discount'

Matija Čop u ulozi kostimografa

 
Ove subote u Tvornici je održana premijera iščekivane predstave 'Troia's Discount' čiju kostimografiju potpisuje hrvatska dizajnerska zvijezda, Matija Čop. 

Slavan talijanski tekst ‘Troia's Discount’ koji snažno progovara o disfunkcionalnoj potrošačkoj identifikaciji dizajnera Matiju Čopa privukao je svojom poetikom. Za njega ovo je suvremeni komad u kojem se svatko može pronaći, a redatelj Nenad Glavan dozvolio mu je da u predstavu unese mnoštvo fashion referenci koje su oduševile sve poznavatelje mode i pop kulture. Didona kao Lady Gaga, scene koje evociraju LaChapellove i druge slavne editorijale, koreografija inspirirana kultnom skupinom Kazaky, ova predstava je prava poslastica za sve modne insidere.
 
 
Pored Matije Čopa, na predstavi surađuju Massimo Passante (Max) i Gerardo Cinquegrana (Tali Freaks), oblikovatelji glazbe i zvuka, inače stalni suradnici kolektiva Massive Attack koji su partyem zabavili kazališnu publiku odmah po izvedbi.

Predstava ‘Troia’s Discount’ u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih, Tvornice kulture Zagreb i Umjetničke organizacije SKOP reprizno će biti izvedena još samo danas, 1.12., a ulaznice su dostupne na blagajni z/k/m/-a i Tvornice.
 
 
 
 
 
 
photos: Foto ZKM /Ino Zeljak

Tagovi: kazalište

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p