DOGAĐANJA

Otok Krk dobiva novi glazbeni festival

Velvet donosi dva dana audio-vizualnog spektakla

Velvet Festival Krk 
Velvet festival nova je glazbena je manifestacija u organizaciji mladih otočana, koja će se održati u periodu od 19. do 20. kolovoza 2016. godine u mjestu Punat na otoku Krku. Ovaj će glazbeni događaj ponuditi publici dva dana audio-vizualnog spektakla putem kojeg će desetak izvođača regionalne i svjetske alternativne scene prezentirati svoj rad. 

Događaj svojom lokacijom – Punta de Bij – na samoj obali Jadrana, mladim lokalnim i regionalnim posjetiocima nudi pravi ljetni doživljaj. Festival će, uz dvije pozornice, publici ponuditi i bogat program koji uključuje raznoliku ugostiteljsku i gastronomsku ponudu, kazališne predstave, intimne jazz koncerte, mnogobrojne radionice te zabavni sadržaj u vidu party-broda.

''Ukoliko sagledamo unatrag pet godina, možemo uvidjeti kako se većina alternativnih kulturnih manifestacija na području otoka Krka ugasila. Gledajući iz naše perspektive - mladih perspektivnih ljudi s vizijom za bolju budućnost - smatramo da je potrebno pružiti mogućnost realizacije programa pogodne za mlade koji se odmiču od dominantne i standardizirane narodne hrvatske glazbe. Organizacijom Velvet festivala želi se lokalnim i regionalnim posjetiteljima ponuditi moderni, alternativni i prije svega europsko orijentirani sadržaj u vidu glazbenog spektakla'', poručili su organizatori.
 
velvet festival krk 
Jedan od ciljeva festivala jest učiniti otok Krk prepoznatljivijim mlađoj populaciji i glazbenim ljubiteljima i van granica Hrvatske. Svojom jedinstvenom lokacijom i dobrom prometnom povezanošću stvara se mogućnost širenja festivala koji može postati svojevrstan brend otoka Krka. Ponukani nizom festivala duž dalmatinske i istarske obale, organizatori žele učiniti Krk bogatijim za još jedan kulturni sadržaj, prvi ovoga tipa na najvećem hrvatskom otoku.
 
Imena koja će se naći na line up-u te program festivala možete pratiti na Facebook stranici, kao i na Instagramu.
 
velvet 
Foto: PR 
 
Objavljeno: 06.07.2016. u 09:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p