DOGAĐANJA

Otvara se jubilarno izdanje 5. artOmat-a!

Umjetnici i kreativci od petka će okupirati HDLU

Artomat 
artOmat ove godine slavi svoj 5. rođendan. Na samom početku u petak, 12. prosinca s početkom u 19 sati, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, disc jockey - Itch, aka Sanjin Kaštelan, glazbeno će intervenirati i sintetizirati jubilarno otvorenje 5. artOmat-a. Atmosferu će dodatno obogatiti čak 75 selektiranih izlagača, redom umjetnika i kreativaca koji djeluju u različitim područjima dizajna i primijenjene umjetnosti, a publici će predstaviti unikatne autorske radove po pristupačnim cijenama.

Uz najbolju selekciju izlagača, artOmat spaja različite kreativne i umjetničke prakse u kolaž događaj koji već tradicionalno podcrtava participatorne umjetničke projekte i inkluzivna događanja. U tom smislu i ove godine će prostor Galerije Bačva od 13. do 15. prosinca postati mjesto ujedinjenja stvaralačkih snaga umjetnika, sudionika i djece koja će na participatornoj radionici ”United Creation – Ujedinjena Kreativnost” kolektiva C.R.T.A. testirati granice crtanja kroz ritam, ton i asocijaciju. Nakon toga u utorak, 16. prosinca ugošćujemo projekt intrigantnog naziva OD ILUZIJE DO INKLUZIJE, Kazališta slijepih i slabovidnih Novi Život. U srijedu, 17. prosinca na umjetničkom eventu Artist speed dating, koji priprema vizualna umjetnica Martina Miholić, posjetitelji će kroz format petominutnog popularnog, brzinskog, ljubavnog upoznavanja imati prilike upoznati vizualne umjetnike.
 
Lotte Gulinck Betonwall
Nakon akcelerirane srijede, u nešto blažem tonu, od 18. do 21. prosinca, japanska umjetnica Akiko Sat otvara svoj umjetnički prostor - točnije GRAD OD KARTONA I LJUBAVI svim posjetiteljima koji žele participirati u stvaranju zajedničkog rada. Ovaj bogati sadržaj upotpunjuje DIY - do it yourself program, koju artOmat njeguje od samih početaka i to kroz format edukativnih radionica, na kojima posjetitelji mogu sami izraditi božićne poklone svojim bližnjima.
 
Marina Marinski
Najkraći dan u godini, 21. prosinca, istovremeno i zadnji dan artOmat-a, obilježit će 2. Maraton kratkometražnih filmova, koji Hrvatski audiovizualni centra organizira već 2. godinu zaredom, a prvi put u sklopu artOmat-a. Najmlađi posjetitelji 5. artOmat-a u Klubu HDLU a moći će uživati u seriji animiranih filmova Profesor Baltazar – Zvjezdani kvartet. Nakon projekcija, najmlađi će maratonci naučiti kako pokrenuti najzanimljivije oblike i elemente iz kultne serije i pripremiti se za izradu jednostavnih optičkih igračka kao što su zoetrop, taumatrop i flip book uz edukativno vodstvo umjetnice Vide Guzmić.

artOmat će zatvoriti SILABA bend koji se temelji na fuziji afričke i zapadne glazbe te vatreni performans žonglerske skupine Vatrenjaci u 20 sati. artOmat je otvoren svakodnevno od 12 do 20 sati, ulaz je besplatan kao i sav popratni program!

Blame Lu
 
Ekoteka 
 
photos: pr
Objavljeno: 09.12.2014. u 11:10
Tagovi: artomat

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p