DOGAĐANJA

Otvoren zajednički izložbeni projekt Mare Bratoš i Nikše Kušelja

Ulica s imenom grada (Varšavska)
Tijekom posljednje tri godine fotografkinja i dugogodišnja urednica magazina Banka Mara Bratoš u suradnji s glumcem Nikšom Kušeljem dokumentirala je preobrazbe Varšavske ulice u Zagrebu. Slijedom značajnih i znakovitih promjena koje su u tom periodu zadesile Varšavsku ulicu, fotografije Mare Bratoš teže prije svega dokumentirati zatečeno stanje gradskog pejzaža koji je u posljednje tri godine bio predmetom velikog interesa javnosti.
 
 
 
 
Upravo su snažne intervencije u gradski prostor bile i glavnim okidačem za nastanak projekta, a nastali fotografski dnevnik svjedoči kako o očitom prekrajanju gradskog tkiva, tako i o nizu popratnih, naizgled sitnih promjena koje je ulica u međuvremenu doživjela.
Pod sloganom 'Misli što gledaš', preuzetim od kina Europe, posjetitelju je svjesno ostavljen prostor za vlastitu interpretaciju viđenog. Projekt, započet u vrijeme začetka radova, i dalje traje te izložba predstavlja presjek dosad dokumentiranih preobrazbi. Iako su danas promjene ulice manje vidljive neangažiranom oku, one nisu zbog toga manje bitne.
 
Otvorenju su prisustvovale mnoge osobe iz hrvatskog javnog života poput Judite Franković, Nenada Korkuta, Boruta Mihalića, Ogi Antunac i dr.
 
Izložba ostaje otvorena do 11.4.
 
Photo: PR
Objavljeno: 29.03.2013. u 11:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p