DOGAĐANJA

Otvorena velika izložba Nenada Sovilja

Prekrasna atmosfera u Francuskom paviljonu SC-a

Nenad Sovilj 
Nenad Sovilj, najpoznatiji hrvatski dizajner nakita sinoć je u prekrasnom Francuskom paviljonu SC-a, remek-djelu moderne arhitekture, otvorio svoju izložbu pod nazivom Molekula.

Na izložbi koja se održava povodom deset godina umjetničkog djelovanja, a pod visokim pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba javnosti predstavlja svoju novu kolekciju Molekula koja je, kako kaže, oblikovno jednostavna, a tehnički, idejno i filozofski najzahtjevnija dosad.
 
Nenad Sovilj 
Atmosferični Francuski paviljon pokazao se savršenim izborom za ovu veliku obljetnicu, a Sovilja je na otvaranje došla podržati čitava zagrebačka društvena scena. Velika doza elegancije vladala je prostorom, baš kao što to priliči našem najpoznatijem dizajneru nakita čije kolekcije oduševljavaju poznate i manje poznate Hrvatice.

Izložba je u potpunosti multimedijalna i osim same nove kolekcije predstavlja i golemu skulpturu molekule glukoze napravljenu od preko jedne tone željeza, posebno osmišljenu glazbu i rasvjetu te video projekcije na 8 velikih Samsung UHD televizora.
 
Ulaz je besplatan za sve posjetitelje, a izložba ostaje otvorena do 30. svibnja u periodu od 17 do 22 sata. 
 
Nenad Sovilj 
Nenad Sovilj 
Nenad Sovilj 
Nenad Sovilj 
Nenad Sovilj 
Foto: Ivan Pavliš

Objavljeno: 28.05.2015. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p