DOGAĐANJA

Ovu subotu posjetite pop-up knjižaru na riječkom Čajnom trgu

Trg Matije Vlačića Flaciusa u znaku bogatog kulturnog programa
pop up knjizara
D
esetu ediciju vRIska, međunarodnog festivala autora i najdugovječnijeg sajma književnosti u Rijeci, obilježit će jedinstvena proslava ovog jubileja. Pitoreskni Trg Matije Vlačića Flaciusa u subotu 3. lipnja ugostit će pop up knjižaru i bogati kulturni program.


Posjetitelje očekuje market knjiga, kreativna radionica za najmlađe, oslikavanje trga, glazbeni nastupi i diskusija, a sve uz finu kavu i kolač. U dijelu marketa knjiga moći će se pronaći naslove Europom u 30 knjiga, visokokvalitetne biblioteke koja prezentira vrhunska književna djela napisana na tzv. malim jezicima i književnostima. Sve što vas je ikad zanimalo o radu i karijeri u kulturnim i kreativnim industrijama saznajte u razgovoru sa spisateljicom Željkom Horvat Čeč, urednicom u izdavačkoj kući V.B.Z. Marijom Bošnjak i Leom Jurin, dizajnericom i članicom kreativnog kolektiva Kombinat.

Najmlađi će uživati u radionici prema slikovnici Riba duginih boja, koja se smatra klasikom među slikovnicama i dobitnica je mnogobrojnih svjetskih nagrada po izboru struke, ali i djece. U kasnijem, kretivnom druženju, zajednički će se oslikavati površina trga.

pop up knjizara
Sve navedeno zaokružit će live izvedba Barbare Munjas, glazbenice koja je stasala u Gustafima i kao frontmenica Barbara, benda s kojima posjeduje dva hvaljena albuma, "Monfiorenzo Underground" (2013.), te "Santa Barbara" (2014). U subotu će Barbara premjerno prezenitirati novi materijal na engleskom jeziku u jedinstvenoj solo izvedbi.

Na Čajnom trgu okupanim mirisima autohtonog bilja osvježenje ćete moći pronaći i u komplementarnim hladnim Samovar čajevima te Ebbas cuisine slasticama. Glazbenu atmosferu nu-disco i cosmic electro ritmovima kreirat će DJ di.merkl. Pop up knjižara trajat će od 10 do 14 sati, a za detaljan program posjetite službenu stranicu događanja.

Foto: Unsplash, Instagram (@thatsaleaf)
Objavljeno: 31.05.2017. u 11:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p