DOGAĐANJA

Pitanje identiteta u fokusu je 11. Festivala novog cirkusa

Akrobat bez odjeće, žonglerka bez ruku i iluzionisti bez glave
11. Festivala novog cirkusa
P
redstava Bromance britanske Barely Methodical Troupe kojom je ovog četvrtka Festival novog cirkusa otvario svoje jedanaesto izdanje rasprodana je bila do posljednjeg mjesta i prije početka festivala – Zagreb se očito zahuktava za dva tjedna suvremenog cirkusa koji će osvježiti programe Zagrebačkog kazališta mladih, Scene Travno, Male scene i Teatra &TD. Od 10. do 24. studenoga dvanaest predstava stiže pred domaću publiku, od čega je čak pet međunarodnih premijera!


Umjetnici iz Francuske, Belgije, Velike Britanije, Rusije, Španjolske, Švedske, Finske i Hrvatske donijet će vlastite vizije svijeta koji se raspada, u shizofrenom ludilu ekonomskih, financijskih, političkih i društvenih kriza, postavljajući tek naizgled banalno pitanje – što nas to čini ljudima? Mi i oni, naši i vaši, postali su dominantna matrica, pri kojoj sve češće svjedočimo samoći na osobnom, pa i širem planu podijeljenoga društva.

O identitetu kroz cirkusku prizmu, u kontekstu današnjice, raspravljat će tijekom Festivala novog cirkusa i znanstvenici i umjetnici na konferenciji Otherhood: Cirkus i identitet. Stručnjaci iz Španjolske, Velike Britanije, SAD-a, Indije, Austrije, Njemačke, Slovenije i Hrvatske, diskutirat će o identitetskim politikama i subverziji u širokom rasponu tema – od menopauze do tržišta, od freaka i queera do izbjeglica. Ovaj zanimljiv program besplatan je za javnost, a održava se 14. i 15. studenoga, od 10 do 16 sati, u konferencijskoj dvorani Pogona, Mislavova 11.

11. Festivala novog cirkusa
Nakon dinamičnog britanskog otvorenja Festivalu novog cirkusa slijedi belgijski akrobat bez odjeće, ruska žonglerka bez ruku, hrvatska lutkarica bez partnera, švedska klaunica bez psa, francuski klaunovi bez spola i finski iluzionisti bez glave. Detalje bogatog programa predstava, od kojih je čak sedam festivalskih koprodukcija, potražite na www.cirkus.hr.

Ulaznice po cijeni od 40 do 70 kuna dostupne su na blagajnama kazališta te putem sustava ulaznice.hr. Festival novog cirkusa organizira udruga Mala performerska scena, uz podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture, Turističke zajednice Grada Zagreba, Francuskoga instituta te drugih partnera.

11. Festivala novog cirkusa

Foto: PR
Objavljeno: 11.11.2016. u 15:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p