DOGAĐANJA

Plesna predstava Irme Omerzo u Predvorju kina SC

'Razlikovanja'
Razlikovanja
Predvorje zagrebačkog kina SC ovog će petka, 24. ožujka u 20 sati ugostiti plesnu predstavu Razlikovanja autorice i koreografkinje Irme Omerzo.

Osnivačica umjetničke organizacije MARMOT i autorica mnogobrojnih plesnih predstava u svojem najnovijem projektu izmješta ples iz kazališnoga konteksta u prostor koji nudi njegovo drugačije tretiranje i poimanje.

Plesni esej o hrpama, poslagivanju i pozicioniranju na scenu donose 4 afirmirane plesne izvođačice: Lana Hosni, Josipa Štulić, Danijela Vukadinović i Mia Zalukar. One su umjetničko iskustvo stjecale na domaćem i inozemnom plesnom terenu.

Razlikovanja
„Ljepota plesa je u tome što uobičajene obrasce kretanja ljudskoga tijela pretvara u apstrakciju, što jednostavnost i limitiranost pretvara u bogatstvo mogućnosti, što nudi različite interpretacije značenja, što na podsvjesnoj razini organski komunicira s gledateljem, što proizvodi stanja u koja je moguće uroniti, što stvara fokus, posvećenost, svjesnost i odmak, što omogućuje prepoznatljivost i anonimnost, što nas drži na distanci kako bismo bolje otvorili svoja osjetila“,
pojasnila je autorica Irma Omerzo.

Ulaz na premijeru je moguć s pozivnicom, no reprizne izvedbe su zakazane za 25. 3., 3. i 5. 4. u 20 sati.

Razlikovanja
Foto: Jasenko Rasol
Objavljeno: 23.03.2017. u 10:22
Tagovi: predstava, ples

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p