DOGAĐANJA

Počinje novi Ja BiH... festival

Sarajevo je opet u Zagrebu
posljednja barijera
U
mjetnost zbližava, povezuje i ne poznaje granice, ponosno ističu organizatori festivala koji pod nazivom Ja Bih..5 dana Sarajeva u Zagrebu 2017. već šestu godinu zaredom predstavlja programe različitih sadržaja. Rezultat je to višegodišnjeg rada Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH iz Zagreba i težnje za uspostavljanjem intenzivnog kulturnog dijaloga između Zagreba i Sarajeva, ali i promicanjem kulturne baštine i stvaralaštva u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

„Ovog rujna pripremili smo uistinu bogate programe, od filmova i koncerata do izložbe primjenjenog dizajna. Festival započinjemo u Caffe galeriji Velvet sarajevskim piknikom prijateljstva organizatorica i voditeljica Paole Orlić i Vlatke Kolarović, uz gastro specijalitete te koncert sopranistice Ane Babić i Emira Mejremića na klaviru. Sljedećih dana očekuju nas izložba proizvoda od vune bosanskohercegovačkog modnog brenda Wool Fabricque, koji uz dizajn Maye Bekto i ručni rad žena diljem Bosne i Hercegovine ujedinjuju tradicionalno i moderno. Priča brenda Wool Fabrique govori o putovanju od BiH i Francuske sve do trgovina diljem svijeta, što malo koga može ostaviti ravnodušnim. Tu su i brojna druženja umjetnika te promocije filmova, među kojima bih istaknuo premijeru filma Posljednja barijera redatelja Jasmina Durakovića. Svaki dan donosi nešto posebno te se nadam još jednom ugodnom druženju pred nama“ – poručuju predsjednik Udruge Ja Bih... Ismet Efendić i umjetnički direktor festivala Ivica Propadalo.

Osim Caffe galerije Velvet, spomenuta događanja i mnoga druga održavat će se od 26. do 30. rujna na zanimljivim lokacijama u samom centru Zagreba – u Kinoteci, Kolding caffeu, Cosmopolitan caffe&wine baru, MAKS X design studiju i prostorijama Ine, ustupljenima u sklopu Ininog projekta Spajalica pojedincima i udrugama koje poboljšavaju kvalitetu života lokalne zajednice. Partneri festivala su Hrvatski Kulturni Centar HKD Napredak iz Sarajeva i Napretkov Kulturni Centar.

barimatango
Foto: PR
Objavljeno: 19.09.2017. u 11:07
Tagovi: film, Zagreb

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p