DOGAĐANJA

Počinje službeno zagrijavanje za ZagrebDox

Ljubitelji dokumentaraca dolaze na svoje

human
 
12. izdanje ZagrebDoxa održat će se od nedjelje do nedjelje, od 21. do 28. veljače u Cineplexxu Centra Kaptol. Osim što kreće nešto ranije, i umjesto u ožujku završava u veljači, ZagrebDox će nastojati privući pažnju ljubitelja kvalitetnih dokumentaraca tjedan dana prije službenog početka festivala, 12, 13. i 14. veljače, programom Zaljubite se u dokumentarce

Trodnevno zagrijavanje za ZagrebDox u Cineplexxu uključuje tri naslova iz ovogodišnje međunarodne konkurencije: pobjednički dokumentarac Sundancea Wolfpack, južnokorejski kino-hit o ljubavi My Love, Don't Cross That River i spektakularni portret čovječanstva Human, koji je premijerno prikazan na simultanim projekcijama na Venecijanskom festivalu i u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.
 
  
Više od dvije tisuće filmova iz cijeloga svijeta razmatrano je za međunarodnu i regionalnu konkurenciju, koje, uz spomenuta tri naslova, čine najbolji recentni svjetski autorski i kreativni dokumentarni filmovi s naglaskom na sve ono novo, zanimljivo i hrabro u svijetu dokumentarnog filma.
 
Službeni programi i ove godine uključuju Biografski dox, Glazbeni dox, Happy Dox, Kontroverzni dox, Majstore doxa, Stanje stvari, Teen Dox, ADU dox i Factumentarce. Najveći broj programskih noviteta 12. festivalskog izdanja nalazit će se u posebnim programima i projekcijama. U posebnom programu Rusi dolaze gledatelji će moći steći uvid u suvremenu rusku produkciju i osebujnu zbilju Putinove Rusije. Kao posebna zanimljivost izdvaja se projekcija švedskog filma Bikes Vs. Cars u režiji Fredrika Gerttena na koju će se ljubitelji dokumentaraca i biciklizma moći dovesti zajedno s autorom u karavani na dva kotača.
 
 
Foto: PR
Objavljeno: 12.01.2016. u 13:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p