DOGAĐANJA

Počinju 40. Dani satire Fadila Hadžića u Kerempuhu

Najvećih domaći i regionalni festival specijaliziranog teatra

40. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA 
Najvećih domaći i regionalni festival specijaliziranog teatra Dani satire Fadila Hadžića ove godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh započinje 3. lipnja 2016. u 20 sati s gostovanjem predstave Slovenskog narodnog gledališča drama Maribor Zauvijek mladi Erika Gedeona u režiji Sandyja Lopičića.

Riječ je o jedinstvenom festivalu u regiji koji u prvi plan postavlja najzanimljivija satirična ostvarenja koja su se dogodila u Hrvatskoj i regiji u protekloj kazališnoj sezoni. Unutar izbora koji je trajao nekoliko mjeseci, ovogodišnja izbornica Željka Udovičić Pleština, ugledna hrvatska dramaturginja, odabrala je program za jubilarno 40. izdanje festivala. Od ukupno 59 prijavljenih predstava, odabrano je četrnaest naslova, od čega trinaest u službenoj konkurenciji, a jedan izvan konkurencije. U sklopu Festivala održat će se večernje druženje s kultnim bosanskohercegovačkim piscem scenarija i drama, književnikom, pjesnikom i novinarom, g. Abdulahom Sidranom pod nazivom Večer sa Sidranom.
 
40. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA    
Ovogodišnji Dani satire, predstavljaju najnovije produkcije velikih regionalnih institucija, inovativne i hrabre umjetnike koji u svojim predstavama propituju ključne teme aktualnog društvenog trenutka. Nit koja povezuje ova upečatljiva kazališna ostvarenja tematsko je referiranje na politička zbivanja. Sve to prelama se kroz oštru, ponekad političku oštricu ili širu komediografsku prizmu. Imat ćemo prilike pogledati neke od najhrabrijim političkih satira koje ulaze u direktan dijalog s našom stvarnošću.
 
Bogatstvom svog programa, izlaganjem najrazličitijih pristupa kazalištu, jubilarni 40. Dani satire Fadila Hadžića održavaju kontinuitet jednog od najznačajnijih zagrebačkih i hrvatskih kazališnih festivala. Festival će se održati od 3. do 19. lipnja 2016., a očekuje se preko 300 izvođača i sudionika. Nadamo se kako će 40. Dani satire Fadila Hadžića privući brojnu publiku i ugostiti značajne predstave i umjetnike iz Hrvatske i regije te odati počast satiri i komediji kao neiscrpnom izvoru inspiracije i uvijek snažnom kazališnom odgovoru na vrijeme u kojem živimo.
 
Raspored predstava pogledajte ovdje
 
40. DANI SATIRE FADILA HADŽIĆA 
Foto: PR
Objavljeno: 31.05.2016. u 14:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p