DOGAĐANJA

PORIN 2009.

Sinoć je održana 16. po redu diskografska nagrada Porin 2009. gdje je najviše nagrada otišlo u ruke Danijele i Elle Dvornik

Sinoć je u Biogradu održana 16. po redu diskografska nagrada Porin. Dini Dvorniku dodijeljena su tri Porina, za najbolji album pop glazbe, za najbolji album godine, te nagradu za životno djelo, zajedno s Terezom Kesovijom i skladateljom Ljubom Kuntarićem. Ove godine Porin se prvi put održao u dva grada, ranije je u Šibeniku održana svečana dodjela nagrada u kategorijama klasične, jazz i duhovne glazbe - Porin Classic.

U kategoriji najbolje skupine s vokalom Porin je dobila grupa Majke za skladbu "A ti još plačeš" s albuma Unplugged, koji su ujedno pobjedili i u kategoriji najbolji rock album, dok je za najbolju vokalnu suradnju Porin pripao Massimu Saviću i Neni Belanu za skladbu "Zar više nema nas''. Za najbolju mušku vokalnu izvedbu Porina je dobio Tony Cetinski za pjesmu "Ako to se zove ljubav" s istoimenoga albuma, a Porina za najbolju žensku izvedbu dobila Josipa Lisac za pjesmu "Tisuću razloga" s albuma "Živim po svome".

Cijelu svečanost vodili su Daniela Trbović i Tarik Filipović koji su se izmjenjivali s poznatim prezenterima od kojih su najviše nasmijali Luka Nižetić, koji se na pozornici pojavio s malim koferom kako bi bio dovoljno visok za Blanku Vlašić, i Ida Prester s perikom frizure Duška Lokina.

Neki od nominiranih sinoć su i nastupili, poput Tonyja Cetinskog, Josipe Lisac, Vatra, Elemental, grupa Majke, te Massima i Nene Belana čija je pjesma 'Zar više nema nas' proglašena pjesmom godine.

 

T.B.

 

Slike preuzete s Javno.com

Objavljeno: 10.05.2009. u 16:56

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p