DOGAĐANJA

Poznati na premijeri Coco Avant Chanel

Premijera dugoočekivanog filma u Kaptol centru

Tko je bila Coco prije Chanela, pitanje je na koje su mnogi došli naći odgovor na sinoćnjoj premijeri dugoočekivanog filma o Coco Chanel. Pomalo neočekivano, na premijeri nije bilo puno hrvatskih trendseterica, ali zato su se s velikim zanimanjem pojavili hrvatski dizajneri, fotografi, glumice i modni obožavatelji. Naslov samog filma 'Coco Avant Chanel' preveden je samo kao 'Coco Chanel' što možda neke nije smetalo, ali ipak, tako je maknut naglasak s onog najbitnijeg - da to nije film o njoj kao velikoj Coco Chanel, već o njezinim početcima.

''Meni je film bio dosadan. Znao sam da će se raditi o njezinom životu prije nego što je postala ikona, ali iskreno, s modnog stajališta bilo je nezanimljivo. Naravno da se njezin život reflektirao na njezino modno stvaralaštvo, ali mene u principu fascinira sam njezin rad, pa mi je tako i bila najdraža zadnja scena u kojoj prikazuju njezinu reviju.'' komentirao je poznati poznavatelj mode, Nenad Korkut. Ipak, nisu svi djelili njegovo mišljenje. ''Jako mi se sviđa film, a posebno prikazivanje krupnih detalja koji su na kraju u glavi Coco Chanel stvorili mozaik od kojih je ona oblikovala svoje viđenje mode. Detalji poput mornarskih pruga, žene koje se neprirodno kreću zbog steznika ili na primjer, prizor uha sa skupom naušnicom koje je promatrala... Ja sam u filmu dobila svoje odgovore na pitanja poput - kako je došla do samih ideja koje su danas povijesno bitne i stvari koje su napravile iz nje ono što ona jest.'' rekla je o filmu Mare Milin. I glumica Kristina Krepela zadovoljna je pričom o Coco. ''Jako mi se svidio film, ona je žena koja je uspjela jer je čvrsto vjerovala u svoj san, a imala je sreću što je na putu do uspjeha srela ljude koju su je voljeli i vjerovali u nju.'' komentirala je.

''Film mi se svidio. Toliko puta je ispričana njezina modna priča tako da me uistinu zanimalo kako je odrastala, te njezin privatni život jer se i to sve odrazilo na njezinu modu.'' Rekla nam je Lana Biondić, te nastavila ''Ne mora svaka od nas imati Chanel komad u svom ormaru, ali mislim kako svaka žena može poslušati najosnovnije savjete Coco, kao što su mala crna haljina koja upravo ženu koja je u njoj stavlja u prvi plan, biseri koji osvjetljuju lice...'' Upitali smo je što bi napravila kada bi trebala birati između Chanelove torbice, male crne haljine i bisera? ''Uzela bi sve troje!'' veselo nam je odgovorila. A sve žene koje su jučer bile tamo, vjerojatno bi napravile isto!

 

Tina Bačić

Objavljeno: 25.08.2009. u 10:51

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p