DOGAĐANJA

Pred nama je još jedno uzbudljivo Ljeto u MSU

Koncerti, filmovi, izložbe i performansi na najljepšoj pozornici u gradu
msu
N
akon tri uspješne sezone, Ljeto u MSU u svom četvrtom izdanju predstavlja nesvakidašnju kombinaciju najuzbudljivijeg od glazbe, suvremene umjetnosti i filma, a uz brojne posebnosti i iznenađenja, bogati multimedijalni program ove će godine premijerno uključivati i umjetničke performanse.


Ljeto u gradu dugo neće biti ovako primamljivo jer na najposebnijoj pozornici u Zagrebu, krovu MSU-a, već 10. 6. možete računati na Pankrte, najvažniji punk sastav osnovan na ovim prostorima koji od svojih početaka izazivaju kontroverze, a ove godine slave 40. obljetnicu. Nakon koncerta slovenskih legendi, 17.6. uvjerit ćete se zašto se o riječkim rockerima iz Jonathana od njihovog osnutka mogu čuti samo hvalospjevi, dok za sebe kažu da „nisu bend za raju“. „Nema labavo“ bit će 24.6. jer na krovu gostuje Kandžija, u pratnji hvaljenog benda Gole Žene. Za očekivati je neočekivano 1.7. uz uvijek osebujnog i neponovljivog Ramba Amadeusa, a nakon njega, na svoje će 8.7. doći poklonici suvremenog elektro-akustičnog pop zvuka začinjenog ugođajem francuske rivijere '50-tih i '60-tih na koncertu Detoura. Uzbudljiva sezona 2017. zatvara se 15.7. kad će se s krova MSU-a čuti taktovi pjesama posebnog gosta iznenađenja.

Uz šest koncerata redom odličnih bendova, već tradicionalno, Muzej suvremene umjetnosti u svom kinu Metropolis, u klimatiziranoj dvorani Gorgona, prikazivat će svake subote, od 18 i 20 sati po jedan film iz ciklusa kina Metropolis. Riječ je o redom hvaljenim filmovima sezone, a raspored projekcija je:

10.6. Povratak kući
17.6. Raj na zemlji
24.6. Ljubav i prijateljstvo
1.7. Zbog tebe
8.7. Sve što dolazi (L'avenir)
15.7. Elle

msu
U cijenu ulaznice za koncert i film iz ciklusa Best of Metropolis, Ljeto u MSU uključuje još i posjet izložbi Braco Dimitrijević – retrospektiva. Retrospektiva u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb obuhvaća sve najvažnije faze stvaralaštva jednog od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu koji je od kraja 1960-ih do danas ostvario iznimnu međunarodnu karijeru. Međunarodni ugled Braco Dimitrijević stekao je fotografskim portretima nepoznatih ljudi, „slučajnih prolaznika“, koje je, uvećane do divovskih razmjera, postavljao u javni prostor po gradovima Europe i Amerike, na pročelja i oglasne ploče - na mjesta inače namijenjena političkim ili reklamnim porukama. Retrospektivna izložba, postavljena na dva kata izložbenog prostora MSU-a, donosi radove nastale od kraja šezdesetih do danas, od Slučajnih prolaznika do najnovijeg slikarskog ambijenta Lascaux 3000.

Jedinstven multimedijalni program Ljeto u MSU, osim koncerata, projekcija filmova iz ciklusa Best of Metropolis te posjeta izložbi Brace Dimitrijevića, jednog od pionira konceptualne umjetnosti u svijetu, ove godine premijerno uključuje i performanse hrvatskih umjetnika. Svake večeri prije samog koncerta, na nekoliko lokacija unutar MSU-a posjetitelji će imati priliku prisustvovati izvedbama hrvatskih performera. Izvedbe će se razlikovati temama i pristupima, stvarajući nove poveznice između pop kulture i suvremene umjetnosti, te pružajući novu dimenziju jedinstvenog doživljajnog iskustva zainteresiranim posjetiteljima. Točne lokacije izvedbi za sada će ostati iznenađenje, a datumi i imena svih performera su:

10.06. Braco Dimitrijević
17.06. Dora Đurkesac i Karla Paliska
24.06. Nikolina Komljenović
01.07. Antonio Grgić
08.07. Bojan Koštić
15.07. Nika Rukavina

Ulaznice za manifestaciju Ljeto u MSU 2017! možete kupiti putem sustava Eventim te na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati. Cijena ulaznice za svaki pojedinačni koncert je 85 kuna. Zbog sigurnosnih razloga na krovu, broj ulaznica ograničen, a u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.

Foto: Facebook
Objavljeno: 18.05.2017. u 10:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p