DOGAĐANJA

Predstava koja preispituje granice izdržljivosti

Projekt Rajka Pavlića: 'I plesačice ubijaju, zar ne?'

Parafrazirajući u naslovu popularnu ekraniziranu priču Horace McCoya, predstava I plesačice ubijaju, zar ne? Rajka Pavlića, obnavlja u mediju suvremenog plesa motive isplesavanja tijela do krajnjih granica izdržljivosti.

U neobičnim i ogoljenim sportsko-plesnim materijalima, pet plesačica (Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša i Martina Tomić - koje smo 2012. gledali u prvijencu spomenute skupine, Đubrad prokleta!) pokušava, pomalo paradoksalno, istovremeno na pozornici ustrajati i u natjecanju, i u zajedništvu.

Sam koreograf kaže: 'Ovo je predstava jakog intenziteta i kratkog trajanja. To je sve što mogu reći o njoj.Rijetka nevoljkost teoretiziranja upućuje na predstavu koja nudi samo sebe samu, otvarajući mjesto iskrenoj spontanosti i iznenađenju. Produkciju predstave potpisuje Amela Pašalić, grafičko oblikovanje Martina Granić, a dizajn i izradu kostima Ana Paulić i Barica Paulić.


Predstava I plesačice ubijaju, zar ne? imat će premijeru 6. veljače u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10, u 20 sati te repriznu izvedbu sljedeći dan, 7. veljače, u 20 sati.

 

photo: Danko Stjepanović

 

Objavljeno: 01.02.2014. u 20:00
Tagovi: predstava, ples

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p