DOGAĐANJA

Predstave koje želimo pogledati u siječnju

Što se nalazi na rasporedu Teatra &TD, Gavelle, Kerempuha, HNK...

Razbojnici HNK 
Nakon brojnih proslava, dočeka, večera i razdraganih druženja, siječanj za mnoge može biti nemilosrdno dosadan mjesec. Tome ne pomaže ni činjenica da su dani još uvijek kratki, baš kao i novčanici većine. Pokušavate li se u siječnju k tome i detoksicirati od tulumarenja i popratnih 'blagodati', opcija za izlazak ne ostaje mnogo. Ipak, kao odlična solucija nudi se dobro staro kazalište, koje smo možda za vrijeme 'luđih' mjeseci pomalo i zanemarili. Kako bismo vam olakšali izbor predstava koje bi vrijedilo pogledati, u nastavku donosimo nekoliko sjajnih naslova koji su na rasporedu u siječnju. 
 
Za početak, Teatar &TD odlučio nas je iznenaditi siječanjskim popustom na sve predstave, pa tako od 13. do 31. siječnja možete pogledati naslove po cijeni od samo 15 kuna. Birajte između predstava Ja koja imam nevinije ruke, potresne priče o našoj velikoj pjesnikinji Vesni Parun, kao i djelu Potop, predstave u režiji Mirana Kurspahića, koja je ove godine bila nominirana za NHG u čak četiri kategorije, a glumica Iskra Jirsak dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu. Predstavu nose dvije priče, jedna smještena u 1964., a druga u 2014. Dvije obitelji se na svoj specifičan način nose sa životom i bore s problemima koji ih potresaju.
 
Potop 
Ja koja imam nevinije ruke
 
Tu je i predstava Malo je dovoljno, jedinstveno glazbeno-scensko djelo trojice autora: Aleksandra Stojkovića, frontmena kultne beogradske grupe Goribor te glazbenika Alena i Nenada Sinkauza. Izuzetno emotivna i ogoljena priča o životu, strahovima, unutarnjim nemirima, samoći u ovisnosti i ovisnosti u samoći. Planet 8 je pak glazbeno scensko djelo mlade skladateljice Mirele Ivičević, dobitnice godišnje nagrade grada Čakovca 'Josip Štolcer Slavenski' za najbolje glazbeno djelo u 2013. godini i svakako ga vrijedi pogledati. 

Malo je dovoljno Planet 8

Ako je Teatar Exit vaše omiljeno gradsko odredište, dobro je znati kako je za 30. siječnja zakazana premijera nove predstave Crveno u kojoj glume Siniša Popović i Filip Križan. Uz ostale, već provjerene sjajne naslove, odlična opcija je i predstava Njuške, s Enesom Vejzovićem, Filipom Križanom i Jankom Rakošem.

U kazalištu Komedija u siječnju su nam pripremili novi mjuzikl Monty Python’s SPAMALOT koji svakako morate pogledati, dok vas u HNK očekuje opera Gioachina Rossinija Seviljski brijač, drama Razbojnici, Ibsenova Nora, kao i Vučjak Miroslava Krleže.
  
Seviljski brijač 
Nora 
Premijera gorko satirične monokomedije Bankar Anarhist o pobjednicima i gubitnicima kapitalizma, vjerovnicima, anarhistima, bankaricama i procjeniteljima na rasporedu je u Kino Klubu Grič, 21. siječnja 2015. godine, s reprizama 22. i 23. siječnja.
 
Bankar Anarhist
Nadalje, u Gavelli kreće predstava Bojim se da se sada poznajemo, u režiji Dominiquea Schnizera te usporednoj izvedbi hrvatskih i njemačkih glumaca, koja u središte svoje radnje postavlja prekid ljubavnog odnosa, kako bi govorila o novoj generaciji koja teško pronalazi razloge pobune. Odlučite li se za kazalište Kerempuh, predlažemo vam predstavu Ne igraj na Engleze, Vinka Brešana, u čijem su fokusu trojica urbanih tridesetogodišnjaka, 'zaglavljenih' već negdje na prvim životnim krivinama.
 
 
M.M.
Fotos: HNK. Teatar&TD, Kino Klub Grič, press
Objavljeno: 13.01.2015. u 17:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p