DOGAĐANJA

Predstavljen projekt Henkela i Konzuma ''Zajedno za naše čisto, plavo more''

Ekološka akcija čišćenja Kaštelanskog zaljeva

Na konferenciji za medije održanoj u prostoru Super Konzuma u zagrebačkoj Dubravi predstavljen je projekt „Zajedno za naše čisto, plavo more", pokrenut u suradnji tvrtki Henkel i Konzum, koji će kulminirati krajem ožujka iduće godine ekološkom akcijom čišćenja dijela Kaštelanskog zaljeva predvođenom Kristijanom Curavićem i njegovim timom ronioca. Iako je kvaliteta Jadranskog mora na zavidnoj razini, zapanjujuća je činjenica da je hrvatsko podmorje jedno od najneočišćenijih u Europi.

Cilj ovog projekta jest podizanje svijesti građana o zagađenju hrvatskog podmorja, koji svoj doprinos akciji čišćenja podmorja mogu dati kupnjom proizvoda Persil Expert i Somat u prodavaonicama Konzuma, u periodu od 6. studenog 2013. do 31. siječnja 2014. godine.

Hvalevrijednu akciju predstavili su Kristijan Curavić, osnivač i predsjednik Udruge za očuvanje i zaštitu podvodnog svijeta GUWAA, Helena Grahovac, generalna direktorica poslovnog sektora proizvoda za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel za regiju Adria te Gašpar Novak, direktor marketinga tvrtke Konzum.

''Zadovoljstvo mi je što su moju inicijativu prepoznale i podržale jedne od vodećih kompanija, Henkel i Konzum pokazavši veliku želju za sudjelovanjem u akciji čišćenja našeg Jadrana, konkretno ovoga puta područja Kaštela. Osim akcije čišćenja, kroz ovaj projekt želimo utjecati na svijest svih generacija i potaknuti ih na život u skladu s morem i prirodom.'' - istaknuo je Kristijan Curavić.

U skladu sa društveno odgovornim poslovanjem i vrijednostima koje tvrtka Henkel njeguje godinama, odlučili smo zajedno s Konzumom podržati ovaj projekt zaštite i očuvanja hrvatskog podmorja. Želja nam je da kroz ovaj projekt apeliramo na svijest naših potrošača te im pružimo mogućnost da se osobno uključe u akciju čišćenja podmorja kupnjom Somata i Persil Expert proizvoda, nove ekološki prihvatljivije generacije sredstava za pranje rublja i posuđa.'' - izjavila je Helena Grahovac iz Henkela.

Hvalevrijednu ekološku inicijativu podržala je i tvrtka Konzum: ''Izuzetno smo ponosni na još jedan u nizu zajedničkih društveno odgovornih projekata Konzuma i Henkela usmjerenih očuvanju okoliša. Konzum je svoje ukupno djelovanje uskladio s osnovnim odrednicama održivog razvoja i brige za okoliš. Konzum je  najveći otkupljivač ambalaže u Hrvatskoj, kontinuirano  smanjujemo potrošnju energije kroz programe energetske učinkovitosti i implementaciju najmodernijih tehnologija, a većinu promotivnih materijala tiskamo na recikliranom papiru.' - izjavio je Gašpar Novak iz Konzuma.

 

Photo: Pr

 

Objavljeno: 07.11.2013. u 21:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p