DOGAĐANJA

Premijera predstave 'born to please' Saše Božića

Novi kazališni performans u Teatru &TD

Born to please 
Kazališni redatelj i dramaturg Saša Božić ispitujući tanku granicu između kazališta, plesa, glazbe i same publike postavio je novi kazališni performans born to please koji će premijerno biti izveden 21. listopada u Teatru &TD u Zagrebu.

Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Jerko Marčić i Marko Jastrevski okušavaju se u njima nepoznatom izričaju pjevanja u novoj kazališnoj predstavi Saše Božića born to please. U predstavi se radi o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe.

Born to please
Ova četvorka rođena je da zadovolji i sebe i publiku pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, međunarodnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavnjaštva. Koji se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće: raskoš i produkcija koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti. 

Born to please

Born to please
prva je u nizu kazališnih predstava koje je de facto producira u sklopu višegodišnjeg istraživanja odnosa izvođača i publike pod nazivom On entertainment.

Predstava će imati premijernu izvedbu 21. listopada i repriznu izvedbu 22.listopada u Teatru &TD.
Objavljeno: 16.10.2015. u 16:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p