DOGAĐANJA

Prijedlog za izlazak - 'Harem' na Sceni Vidra

Duhovita predstava Kazališta Moruzgva

harem 
Predstava Harem, koja je posljednji puta igrala pred više od godinu dana u Zagrebu, ponovno se vraća na Scenu Vidra, 3. travnja u 20 sati i to će biti njezina jubilarna 60. izvedba. Riječ je o duhovitoj predstavi Kazališta Moruzgva čija je ravnateljica glumica Ecija Ojdanić. Predstava je gostovala početkom ožujka u Mostaru i Čitluku gdje je oduševila mnogobrojnu publiku.
 
Harem je predstava koju čini nekoliko povezanih priča, od seta porno mjuzikla Arapske noći 2 u Los Angelesu preko harema u istanbulskoj palači Topkapi do robinjice Vlahinjice, otete iz naših krajeva. Predstava se bavi raznim ženskim zarobljeništvima kritički se postavljajući prema patrijarhatu, koji je i danas prisutan u suvremenom društvu. Četiri glumice – Petra Dugandžić, Nela Kocsic, Barbara Vicković i Ecija Ojdanić – transformiraju se u više od 20 uloga, donoseći na scenu napeto i dinamično uprizorenje iskupljenja i nesalomljive ženske snage. Predstava je 2014. godine nagrađena i Zlatnim lavom na Međunarodnom festival komornog teatra u Umagu.
 
harem 
Harem je nastao prema priči Ivana Lea Leme i dramatizaciji Ane Tonković Dolenčić, dok režiju potpisuje također Ivan Leo Lemo, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, glazbu Willem Miličević, video Vice Rossini te oblikovanje svjetla Aleksandar Mondecar.

Osim ove predstave, Kazalište Moruzgva u ožujku i travnju na programu ima i svoju najnoviju uspješnicu Miris lovine, 31. ožujka i 10. travnja, te nagrađivanu monodramu Bobočka, s Ecijom Ojdanić u naslovnoj ulozi, 14. travnja.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Vidre (Draškovićeva 80, 01 4810 111) te kupiti online na Ulaznice.hr!
 
harem 
Foto: PR
Objavljeno: 24.03.2016. u 15:11
Tagovi: kazalište

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p