DOGAĐANJA

Prijedlog za večernji izlazak - 'Jazavac u Kerempuhu'

Svečana 50. izvedba jedne od najuspješnijih kazališnih predstava Kerempuha
JAZAVAC U KEREMPUHU 
Želite li današnji dan začinniti sjajnim izlaskom, odličan prijedlog dolazi iz Satiričkog kazališta Kerempuh gdje će se u 20 sati održati svečana 50. izvedba predstave Jazavac u Kerempuhu u režiji Olivera Frljića. 

Ova predstava premijerno je izvedena 10. listopada 2014. godine, a predstavu je u matičnoj kući i na brojnim gostovanjima vidjelo više od 24.000 gledatelja. Riječ je o jednoj od trenutno najuspješnijih produkcija Satiričkog kazališta Kerempuh koja je u sklopu regionalne kulturne razmjene u siječnju 2015. gostovala u Mestnom gledališču ljubljanskom, u veljači 2015. u Dramskom teatru Skopje dok je u svibnju 2015. na Sceni Mira Trailović beogradskog Pozorišta Atelje 212 doživjela ovacije ponovivši uspjeh na XVIII. teatar festu Petar Kočić u Banja Luci te u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu prilikom velikog gostovanja Satiričkog kazališta Kerempuh pod nazivom Dani Satiričkog kazališta Kerempuh u Novom Sadu.
 
JAZAVAC U KEREMPUHU
U Hrvatskoj su ovu predstavu imali priliku vidjeti Pula, Čakovec, Opatija, a gostovala je i u Histrionskom domu. Ansambl predstave dobio je posebno priznanje na 39. danima satire Fadila Hadžića za autorski i glumački doprinos predstavi. Riječ je o oštroj satiri koja razotkriva brojne društvene apsurde koji nas okružuju. Drska i energična, duhovita i začudna, ova nesvakidašnja predstava u prvi plan stavlja glumca i njegovo umijeće. Ogoljeni pred publikom, polazeći od forme stand upa, četiri snažne glumačke osobnosti - Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić i Rakan Rushaidat - multipliciraju igru i razvijaju autentični glumački ring. Redatelj i scenograf predstave je Oliver Frljić, dramaturginja Dora Delbianco, kostimografkinja Sandra Dekanić, a izbor i produkciju glazbe potpisuje Damir Ključarić.
 
JAZAVAC U KEREMPUHU 
JAZAVAC U KEREMPUHU 
JAZAVAC U KEREMPUHU 
Foto: PR
Objavljeno: 27.10.2015. u 12:08

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p