DOGAĐANJA

Proslavljeni hrvatski pijanist Aljoša Jurinić prvi put na Sceni Amadeo

Pijanistički koncert 8. srpnja

Aljoša Jurinić

prostoru atrija Hrvatskog prirodoslovnog muzeja na zagrebačkom Gornjem gradu svoj prvi koncert na Sceni Amadeo održat će glazbeni junak našeg doba- pijanist Aljoša Jurinić. Koncert će se održati u subotu 8. srpnja i sigurno će privući veliki interes svih ljubitelja klasične glazbe.

Programski odbor Scene Amadeo postavio je visoke kriterije u odabiru glazbenog, kazališnog i filmskog programa. U glazbenom dijelu to je opredjeljenje za koncerte klasične glazbe s posebnim naglaskom na nastupima mladih talentiranih glazbenika kao što je Aljoša Jurinić. Prvi je pijanist iz Hrvatske i ovog dijela svijeta koji se uspio plasirati u finale, među desetero najboljih, na najvećem i najprestižnijem pijanističkom natjecanju, onom Chopinovu u Varšavi. Ali Aljoša Jurinić ne spava na lovorikama. Nakon Chopina u Varšavi, ušao je u finale velikog i zahtjevnog Natjecanja kraljice Elizabete u Bruxellesu te osvojio petu nagradu, čime je postao laureat natjecanja. No najveću i najljepšu nagradu i dar na prvom Jurinićevu koncertu na Sceni Amadeo, na kojem su mu gosti Marin Maras, violina; Hiwote Tadesse, viola; Alja Mandič, violončelo, dobit će njegova vjerna publika.

Kao jedina zagrebačka ljetna polivalentna Scena, kroz 18 godina djelovanja Scena Amadeo Zagrepčanima je donijela brojne domaće i inozemne predstavnike svijeta glazbe, filma, književnosti i likovne umjetnosti, a svoju misiju uspješno nastavlja dalje. Uvjerite se u to i sami, i ovu subotu ne propustite koncert za koji će se sigurno tražiti karta više. Program započinje u 21:00 h, a cijena ulaznice je 130 kn. 

Foto: PR
Objavljeno: 03.07.2017. u 12:03
Tagovi: koncert, koncerti

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p