DOGAĐANJA

Revija glazbenog filma u kinu Europa

Pogledajte sjajne dokumentarne i igrane glazbene filmove
gimme danger
O
d četvrtka, 27. travnja na repertoaru kina Europa nekoliko je sjajnih dokumentarnih i igranih glazbenih filmova - od jazza preko 80's popa do alternativnog rocka i punka.


Gimme Danger priča je o kultnom detroitskom bendu The Stooges čiji je moćan i agresivan zvuk krajem 1960-ih posijao sjeme onoga što će u nadolazećim desetljećima biti nazvano punkom i alternativnim rockom. Riječ je o drugom glazbenom dokumentarcu Jima Jarmuscha nakon Godine konja (1997.) o Neilu Youngu.


Na programu je i Prije svega Miles (Miles Ahead) biografski film o životu i glazbi neponovljivog Milesa Davisa, slavnog jazz glazbenika. U glavnoj je ulozi slavni glumac Don Cheadle, koji je ujedno i režirao film. Njegov redateljski debi nekonvencionalni je prikaz inovativnog jazz trubača koji je bio miljama ispred svih.

Tu je i Raspjevana ulica (Sing Street) irska komedija Johna Carneya, autora hit-filma Jednom (2006.) o srednjoškolcu Connoru koji ludih osamdesetih osniva bend kako bi impresionirao djevojku koja mu se sviđa, tajanstvenu Raphine.

The Beatles: Eight Days a Week prati tzv. turnejske godine najslavnijeg britanskog benda svih vremena koje su kulminirale kultnim koncertom na njujorškom Shea Stadiumu, koji je održan 1965. godine ispred čak 55 tisuća ljudi.Foto: PR
Objavljeno: 27.04.2017. u 14:57
Tagovi: kino Europa, film, glazba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p