DOGAĐANJA

Savršena rock'n'roll večer u Laubi

Kraj tjedna rezervirajte za koncert Marka Lanegana

Mark Lanegan 
Tek smo na početku još jednog radnog tjedna, no ono što nam svakako taj početak može uljepšati su misli o dobrom provodu. A smatrate li se ljubiteljem sjajnog, zavodljivog i pomalo mračnog rocn'n'roll zvuka, takav će vam ovoga petka, 27. veljače, osigurati galerija Lauba i organizatori Žednog uha, koji u Zagreb dovode izvanrednog Marka Lanegana.
 
Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog koncerta u kinu Studentskog centra, ovoga puta glazbenik će predstaviti deveti album u samostalnoj karijeri, Phantom radio, koji će se pojaviti u prodaji 21. listopada ove godine. Zagrebački koncert Mark Lanegan Banda održava se u sklopu turneje po Balkanu u logistici Žednog uha, a koja će u veljači iduće godine obuhvatiti i Beograd, Skoplje i Kotor.
 
Mark Lanegan Phantom
U tridesetogodišnjoj glazbenoj karijeri, Mark je ostavio iza sebe devet solo albuma, ali također i niz albuma svirajući u američkom rock bendu Screaming Trees. Lanegan u glazbenom životu bilježi i suradnju s izabranim glazbenicima poput Kurta Cobaina, Lead Bellyja, Queens of the Stone Age, suradnju s Isobel Campbellom, pjevačicom rock benda Belle and Sebastian. Surađivao je i s nizom različitih izvođača kojima je Markov mračno-šarmantni vokal nadodao novu uzvišenu kvalitetu: Duke Garwood, Melissa Auf der Maur, Martina Topley Bird, Creature with the Atom Brain, Bomb the Bass, Soulsavers i Mad Season.
 

Ulaznice se prodaju u glazbenoj knjižari Rockmark i Dirty Old Shopu po cijeni od 120 kuna.
 
Foto: Press
Objavljeno: 24.02.2015. u 13:33
Tagovi: glazba, koncert, lauba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p