DOGAĐANJA

Saznajte sve o Artikuliranju na jednom mjestu!

Popularno Fuliranje dobiva svoj nastavak…

Ususret novom događanju koje počinje već ove srijede u Strossmayerovom parku u strogom centu Zagreba popričali smo s jednim od organizatora dugo najavljivanog Artikuliranja Romanom Pokosom, koji nam je otkrio sve detalje vezane uz ovaj cool projekt.

Što je točno Artikuliranje? 

S obzirom na odličnu povratnu informaciju koju smo dobili od posjetitelja Fuliranja, želja nam je bila ponuditi istu zabavu, veselje, platformu za druženje, ugostiteljsku i trgovačku ponudu kao do sada, ali u novom, obogaćenom ruhu. Osmislili smo bogati kulturni program čiji će sadržaj zadovoljiti sve ljubitelje umjetnosti, a u potpunosti je besplatan. Fuliranje ovo proljeće dobiva svoj proljetni nastavak pod imenom ARTIKULIRANJE. Artikuliranjem pokušavamo na nepretenciozan način približiti građanima kulturu, umjetnost, umjetnika i njegovu misao na pomalo neobičnoj lokaciji, cesti, trgu, parku...

Artikuliranjem želimo obogatiti zagrebački javni prostor, zanimljivim i atraktivnim kulturnim sadržajem. Iz samog naziva može se izvući da se radi o Artikulaciji, stoga smo odlučili da poznati hrvatski umjetnici iz različitih područja podjele s posjetiteljima svoje misli, djela, navike i naravno neke neočekivane činjenice i događaje iz svojih života i na taj način se artikuliraju.

Kako bi nam najbolje objasnio sam projekt? 

Hm, ovako nekako! Umjetnici koji će se otvoriti posjetiteljima podijeljeni su u parove ili grupe da se i sama artikulacija malo začini. Družit će se i otkrivati o sebi Larisa Lipovac Navojec s braćom Navojec, bračni par Krešo Dolenčić i Ana Tonković Dolenčić, Mario Petreković s Denisom Brajčićem, Mile Kekin i Mima Simić, Natalie Dizdar s Nikolom Filipovićem, Jelena Radan i Andrej Barbieri, Matija Dedić i Davor Bruketa, Maja Posavec i Ozren Grabarić. Sve to biti će u iskusnim voditeljskim rukama Voje Šiljka i Ivana Šarića. 

Kada se održava? 

Artikulira se od 07.05. do 17.05 na Strossmayerovom trgu/parku (to je onaj park između Zrinjevca i Tomislavca).

Ovo je svojevrsni nastavak Fuliranja koje je u dvanaestom mjesecu oduševilo brojne građane i turiste. No, razlika je lokacija. Umjesto Tomićeve izabrali ste Strossmayerov park. Kako to?

Tako je, lokacija je nova! Upravo jedan od ciljeva koji smo si zadali bilo je i 'otvaranje' novih lokacija, pa smo tako sada otkrili Strossmajerov park, predivnu šarmantnu lokaciju u centru grada. Naime za projekt poput Artikuliranja, gdje nam treba mjesta za izložbe, koncerte i popratne sadržaje bilo nam je potrebno više mjesta. Tomićeva nam je jednostavno bila mala. 

Što nas očekuje na Artikuliranju? Tko su izlagači? 

Ponudu Artikuliranja obogatit će i kućice: HDD (Hrvatsko dizajnersko društvo), RaZGlednica, Pun Kufer, Perleraj, S7, Filip Gordon Frank i Sudar, Vintage house i DJ Akademija. Kao i uvijek, ovakvi događaji ne bi bili potpuni bez ića i pića koje vas također očekuje ondje!

Postoji li neki popratni program? 

Postoji, najvažniji popratni program na svijetu, oslikavanje naših dragih kućica. On se upravo dešava, naime od nedjelje pa sve do utorka razni umjetnici, arhitekti i dizajneri oslikavaju kućice na samoj lokaciji, Strossmayerovom trgu/parku. Kućice oslikavaju: Boo Boo Tannenbaum, Lunar, A´marie, Karolina Pernar, Tomislav Ostrman, Denis Brajčić, Luka Vučić, Siniša Sudar, Iva Habus, Tena Letica... Uz to tu je i svakodnevni popodnevni program D.J. Akademije, piknik lounge HDD-a, izložbe, promocije i još mnogo toga.

Najavili ste glazbeni program, možete li nam otkriti neka imena? 

Artikuliranje će također pružiti građanima i uživanje u besplatnom, ali bogatom glazbenom programu. Neki od glazbenih umjetnika bit će bendovi Detour, Mayales, Ljetno kino, Tom & the Twisters, te umjetnici poput Matije Dedića, Jelene Radan i mnogi drugi više ili manje znani hrvatski izvođači. Koncerti su s početkom od 21 sat, a preko dana će nam svirati D.J.-evi s D.J. Akademije.

Kakvu publiku želite privući ovim projektom? 

Sve, baš sve koje vole umjetnost, kulturu, gastronomiju, parkove, zabavu, veselje i druženje. Zašto posjetiti Artikuliranje? Zato kaj bu bilo super!

 

Ana Bacinger

 

Objavljeno: 05.05.2014. u 18:39
Tagovi: koncert, sajam

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p