DOGAĐANJA

Sjajna predstava kazališta Kerempuh za kraj ožujka

Novi autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić
Made in Hrvatska 
Kraj ožujka u Satiričkog kazališta Kerempuh donosi sjajan novi naslov koji bi bilo šteta propustiti. Riječ je o predstavi MADE IN HRVATSKA novom autorskom projektu Anice Tomić i Jelene Kovačić, redateljsko – dramaturškog dvojca koji se na daskama kazališta Kerempuh po prvi puta predstavlja u sasvim novom izdanju. 

Kao što same autorice kažu: „ Made in Hrvatska je satira o kulturno-političkoj stvarnosti u kojoj je podobnost često važnija od kompetencija, u kojoj se sposobnosti procjenjuju po pripadnosti stranačkim listama, a poslovi dijele po principu vraćanja starih dugova, pokušava detektirati što sve stoji iza onoga što nam se često servira kao prvorazredna hrvatska kultura. Događaj otvaranja novog multimedijalnog centra MuMu Centra, smještenog u središtu Zagreba, te sufinanciranog iz Europskih fondova na scenu donosi niz karaktera. U restoranima ili uredima, u zahodima ili pak na Sljemenu susreće se kulturna, politička i crkvena elita koja daleko od naših očiju donosi odluke o tome što pripada kulturi, a što ne. Za redatelja otvaranja velebnog centra izabire se Mirko Perinić, redateljska zvijezda 90-ih, miljenik dijaspore sumnjive prošlosti, čije vrijeme ponovno dolazi. Namjera da se otvaranje pretvori u nacionalni spektakl par excellence, iz dana u dan sama se u sebe urušava Mirkovom uznapredovalom hipohondrijom, ali i njegovom očiglednom nesposobnošću. No u cijeli projekt uloženo je jako puno novaca, a tu je i predstavnik europske delegacije koji o svemu mora napisati podrobni izvještaj, iako se sve polako pretvara u spektakularnu katastrofu koju zidine velebnog centra ne mogu izdržati. Ova predstava pokušaj je sondiranja svih onih kulturnih političara, nesposobnjakovića, podobnika, ulizica, kvazi talenata, seksualnih predatora i ostalih koji čine histeričnu menažeriju hrvatskog političko - kulturnog ringišpila, te o onima koji se na tom ringišpilu svakodnevno okreću ni ne znajući da to čine.“

Pretpremijerna izvedba najnovijeg naslova Satiričkog kazališta Kerempuh zakazana je za petak, 20. ožujka 2015. u 20 sati, a svečana praizvedba bit će u subotu, 21. ožujka 2015. u 20 sati.
 
Made in Hrvatska 
Foto: Press
Objavljeno: 09.03.2015. u 16:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p