DOGAĐANJA

Split je dobio novi festival po mjeri foodieja

Dioklecijanova palača se pretvara u gastro raj
gastro get
Možda se trenutno najviše priča o adventu i božićnim kućicama, no Split ima još jednog asa u rukavu ove blagdanske sezone. Od 1. pa do 31. prosinca će, naime, Dioklecijanova palača postati raj (i meta) svih foodieja zahvaljujući Gastro Getu, festivalu u organizaciji probranih ugostitelja i prodavača koji rade unutar zidova palače.

Prvo izdanje festivala Gastro Get donosi program u trajanju od pet tjedana tijekom kojih će Dioklecijanova palača biti u znaku raznih kušanja, street fooda, izložbi, deli shopova te party zone. Svaki će tjedan biti posvećen jednoj temi, pa će tako onaj prvi proći u znaku ribe. Na festival će stići ribari s Visa, pripremat će se i kušati srdele na deset načina i sušena riba, pop up deli shop će ponuditi bogat izbor plodova mora, riblji meniji će biti aktualan u svim objektima, a moći će se zabaviti i na street food partyju. Nakon ribe, u fokus će doći i meso, ulje i ocat, bakalar i šampanjac te craft beer kao tema posljednjeg tjedna Gastro Geta.

Na čelu prvog izdanja Gastro Get festivala poznati je splitski Uje Oil Bar, a sudjeluju i O'Zlata, Mazzgoon, Trattoria Bajamont, Pikulece, Uje Wine Bar, Nered i Dnevni boravak. Iz tjedna u tjedan izmjenjivat će se specijaliteti, događanja, performansi, ulična hrana, izložbe i dobra zabava, stoga, tražite li izliku da se uputite u Split, možete odahnuti jer je potraga upravo završila. Program festivala pratite na Facebook stranici.

gastro get
Foto: Facebook
Objavljeno: 30.11.2016. u 00:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p