DOGAĐANJA

Splitski design store ponovno otvorio svoja vrata

Krug prijatelja i dobrih ideja
Krug Split 
Sigurna sam kako ste za splitski Designer store Krug već čuli. S dolaskom proljeća, vraćanjem ljudi na ulice i turista koji već pomalo okupiraju grad vratio se, i to u samo srce grada, Krug

Na adresi Nepotova 1 u Dioklecijanovoj palači već treću godinu za redom mlade splitske dizajnerice Margita Videtić i Emina Štrkljević koje čine duo Chicks on Chic, Katarina Bilan koja je zaslužna za brand Dott. i dizajnerica nakita Little Wonder Selma Štrkljević Mravak oduševljavaju sve ljubitelje lijepih odjevnih predmeta i modnih dodataka.
 
Krug Split
Krug nije tipičan concept store, a njegove vlasnice ga vole nazivati krugom prijatelja i dobrih ideja. Priznajem kako sam se već na prvu uvjerila u to jer je zapravo riječ o jednoj toploj obiteljsko-prijateljskoj priči. Vlasnice su međusobno velike prijateljice te pozitivnu energiju kojom pršte godinama usmjeravaju u ovu priču. Govore mi kako su još kao zagrebačke studentice imale veliku želju za otvaranjem zajedničke trgovine te su povratkom u Split udružile snage i na sreću Splićanki otvorile Krug.

Predivan prostor u kojem predstavljaju svoje rukotvorine krase romanički lukovi i antički zidovi, a sam interijer Kruga također je priča za sebe. Tako se u jednom antičko-srednjovjekovnom ambijentu mogu pronaći i debla maslina iz obiteljskog maslinika, a svaki je komad namještaja ručno izrađen. Upravo takav specifičan ambijent daje gotovo galerijsko ozračje samom dućanu u kojem kolekcije dizajnerica najbolje dolaze do izražaja.
 
Krug Split   
Krug Split
Ove sezone u Krugu se mogu kupiti, kao i uvijek, kolekcije brandova Chicks on Chic, Dott. i Little Wonder, a kako svake godine ostvaruju i suradnje s hrvatskim umjetnicima poput Jelene Bando ili Miše Komende, ove su se godine odlučile za umjetnicu Dunju Ignis koja u Krugu izlaže predmete od keramike.

Za kraj ne mogu ne spomenuti i svjetski uspjeh Selme Štrkljević Mravak i Little Wonder-a jer je nakit kojeg dizajnira izašao u britanskom izdanju Voguea, dok je prošle godine imala izložbu u New Yorku u jednoj od prominentnijih galerija na Manhattanu. Tada se na izložbi Shin Gallery između 49 dizajnera iz 21 zemlje svijeta predstavila i Selma (Little Wonder) kao jedina iz Hrvatske.

U galeriji pogledajte o čemu vam pišem, a za potpuni doživljaj ipak ćete osobno morati posjetiti Krug.
 
Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split 
Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split 
 Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split Krug Split 
Krug Split 
Gabrijela Budimir
Foto: Pr
Objavljeno: 09.04.2015. u 15:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p