DOGAĐANJA

Spoj glazbe, umjetnosti i gastronomije u zagrebačkom bistrou

Hrvatske ljepote kroz objektiv jednog Nizozemca


O
ve subote, 23. siječnja u 19 sati u Šumskom Bistrou u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu predstavlja se prva u nizu izložbi koje se ve godine pripremaju za Zagrepčane, s ciljem da Šumski Bistro postane mjesto koje ne vezujemo isključivo uz kvalitetnu vegetarijansku kuhinju, već i uz razne aspekte umjetnosti.

Čast da se prvi predstavi u ovom zanimljivom ambijentu ima René Pronk (1971), akademski fotograf koji je svoje znanje iskovao na Umjetničkoj akademiji u Sint Niklaasu u Belgiji, što je poprilično zanimljiv rasplet situacije za jednog Nizozemca koji je 20 godina radio kao socijalni radnik. 2013. godine René se sa svojom suprugom i sinom doselio u Hrvatsku, ni manje ni više nego u park prirode Žumberak, točnije u maleno selo Gorniki Vivodinski. Tamo je René sa svojom obitelji njegovao način života kojim su živjeli naši stari, pokušavajući razviti ekološki samoodrživi seoski turizam. Osim zanimacija poput brige za svoje vrtove i staklenike, René radi kao koordinator jedne Nizozemske zaklade koja pomaže ljudima iz nekih od najnerazvijenijih i najsiromašnijih krajeva Hrvatske.
 
šumski bistro   
Kroz cijelu tu priču, René nije mogao ne primijetiti hrvatske ljepote, te se odmaknuo od crno-bijelih portreta koji su mu bili prva ljubav u fotografiji i prešao na fotografiranje krajolika. Ovaj zaljubljenik u naše prirodne raznolikosti i pejzaže nerijetko ustaje rano i hvata prvo dnevno svjetlo, kako bi na svojim fotografijama predstavio Hrvatsku u najljepšem mogućem izdanju. Dok René priprema svoju prvu veliku izložbu pejzaža Žumberačkog područja u Njemačkoj, dio toga ove subote možemo vidjeti u Zagrebu.

Nakon otvorenja izložbe, u Šumskom Bistrou se prebacuje s fotografije na glazbu. Šumski Warm Up starta u 21 sat, a za DJ pultom će se izmijeniti čak tri majstora. U glavnoj ulozi Flaneur s kojim će back to back vrtjeti hrwoE i Oberön. 
 
Foto: PR, Facebook
Objavljeno: 21.01.2016. u 09:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p