DOGAĐANJA

Što donosi 11. Festival tolerancije?

Preko 60 filmova, izložbe, koncerti, diskusije i edukacijska jutra
festival tolerancije
T
olerancija, ravnopravnost, jednakost, istina, pravednost… Sve su to sinonimi jedinstvenog događanja na svjetskom nivou - Festivala tolerancije - Festivala židovskog filma Zagreb koji će se 11. godinu za redom održati u Zagrebu od 8. do 14. travnja 2017. u kinima Europa i Tuškanac.


Kroz bogati filmski i popratni program cilj mu je širiti istinu i sjećanje na žrtve holokausta te osvještavanje i usvajanje tolerancije u svakodnevnom životu. Predvođen dvostrukim dobitnikom Oskara, Brankom Lustigom, festival su do sada podržala zvučna imena istaknutih filmskih stvaratelja poput Stevena Spielberga, Stefana Ruzowitzkog, Stellana Skarsgårda, Liama Neesona, Ralph Fiennesa, Rade Šerbedžije, Volkera Schlöndorffa i Istvana Szabe.

Branko Lustig

Branko Lustig

Filmske projekcije do sada je posjetilo više od 120 tisuća ljudi, dok ih je na edukacijskim jutrima dosad sudjelovalo preko 20 tisuća. 11. izdanje Festivala tolerancije donosi preko 60 filmova, 2 izložbe, koncerte, predstavljanje knjiga, edukacijska jutra s Brankom Lustigom i Danielom Wildmannom, okrugli stol i čak 8 diskusija o društveno angažiranim temama.

Uvertira u ovogodišnja festivalska događanja bit će otvorenje izložbe Arika Brauera 3. travnja u Muzeju za umjetnost i obrt.

festival tolerancije
Foto: Kino Europa, PR
Objavljeno: 16.03.2017. u 09:37

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p