DOGAĐANJA

Što donosi ovogodišnji Advent u Splitu?

Zabava, druženje i toplina blagdana
Advent u Splitu
Z
agrebački se advent ove godine najavljuje kao najbogatiji dosad, no čini se da ni onaj splitski neće mnogo zaostati. Poznate splitske kućice na Rivi i gradskim trgovima, i ove će sezone biti sinonim za zabavu, druženja i toplinu blagdana, stoga je dobro znati kako Advent u Splitu započinje 26. studenog, paljenjem prve adventske svijeće, te se nastavlja do 7. siječnja, diljem gradskih trgova i ulica.


Razni organizirani koncerti klapa, bendova i DJ-eva svojim nastupom i glazbom oplemenjuju večernje i noćne sate, a svaki dan nastupaju različiti izvođači. Na ostalim trgovima i ulicama nastupaju klape i razni izvođači, a crkveni zborovi priređuju već tradicionalno božićne koncerte.

Već šestu godinu za redom se u gradu pod Marjanom održava Gastro Advent. Adventski se vijenci izrađuju od namirnica iz mediteranske kuhinje, koja odiše skromnošću, ali i tradicijom i zdravljem. Gosti gastro adventa dolaze iz raznih zemalja svijeta, promičući tako svoje običaje i delicije u brojnim splitskim restoranima, što je svojevrsna razmjena adventskih čarolija, kroz okuse i mirise Božića. Brojni splitski restorani u to vrijeme u svojim ponudama imaju odabrana adventska jela po popularnim cijenama, od bakalara na razne načine, preko frankfurtskih rebaraca s kiselim kupusom i mađarskog gulaša, do adventske guske s crvenim kupusom i knedlama od krumpira.

Advent u Splitu
Za vrijeme adventa cijeli grad živi u blagdanskom ozračju, a gradski trgovi postaju adventske pozornice. Na splitskoj Pjaci održava se manifestacija Advent na Pjaci te se uz bogatu gastronomsku ponudu predstavlja božićna tradicija hrvatskih regija. Organiziran je bogat glazbeni program ispred Stare Vijećnice kojeg nadopunjuje kulturni program. Ljubitelje umjetnosti i kulture HNK Split, ovih blagdana darovati će bogatim programom u kojem se posebno ističe tradicionalni Božićni i Novogodišnji koncert. Kulturno umjetnička društva pokazati će kako se plešu tradicionalni splitski plesovi na ledu.

Program Advent u Splitu popratite na službenim stranicama.

advent u splitu
Foto: Pexels, Unsplash
Objavljeno: 21.11.2016. u 11:10
Tagovi: split, Božić

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p