DOGAĐANJA

Što nam je rekao prvi red?

Popričali smo s Jelenom Veljačom, Natašom Janjić, Nevenom Rendeli, Marom Bratoš ...

Kao što je i bilo za očekivati prvog dana Nivea Cro-a-Portera, u najvećoj mjeri zbog Amarie revije, prvi red bio je prepun poznatih osoba iz javnog života. Prekrasna kao i uvijek, u Phillip Lim haljini, svoju omiljenu dizajnericu Amarie došla je podržati i glumica Jelena Veljača. Kad smo je upitali kako joj se sviđala Amarie kolekcija, s oduševljenjem nam je odgovorila da je bila divna kao i uvijek. „Zigman mi je jako zanimljiv, a zanima me i što je Matija Vujica spremila, jer s njom i inače surađujem." odgovorila nam je Jelena Veljača na pitanje kome se još veseli ovih dana. 

Glumica Nataša Janjić bila je u društvu svoje kolegice Jelene Veljače i pronašla je tri komada dizajnerice Amarie koji su je naprosto oduševili. „Dosad sam bila samo pritajeni obožavatelj, nikad dosad se nisam mogla prisiliti da izdvojim poveću svotu novca za neki njezin komad, ali morat ću pokleknuti jer ovo sad je bilo božanstveno."

Fotografkinja Mara Bratoš i Borut Mihalić prokomentirali su nam Amarie reviju, i dok je Mara bila oduševljena, Borut nam je iskreno rekao da je Amarie imala i bolje kolekcije. Mara je na sebi imala vrlo zanimljivu haljinu, i ponosno nam je izjavila da je to Fjabina kreacija, i da općenito voli nositi hrvatski dizajn.

Novinarka Nevena Rendeli rekla nam je da baš i nije vidjela puno od Amarie revije, zbog javljanja za Dnevnik, no ono što je uspjela vidjeti jako joj se svidjelo. „Ostala je vjerna sebi, njeguje svoj potpis, bilo je vrlo zanimljivo." odgovorila nam je Nevena. Upravo je jučer imala na sebi Amarie kreaciju, koju je vješto iskombinirala sa komadom stranog dizajnera. Nevena se veseli svim revijama , no u iduća dva dana najviše ju ipak zanima što su spremili Linea, Boris Pavlin, Boudoir, ELFSi i Juraj Zigman.

Pjevačica Zorica Kondža došla je u Zagreb specijalno da podrži modnu kuću MAK i dizajnera Tea Perića. Inače baš i ne dolazi na modne evente, ali kako s njima surađuje, razumljivo je da ih je došla podržati. Upitali smo ju kako joj se dopalo i tko joj se posebno, osim Tea Perića za MAK svidio. „Ima ljudi koji možda mlađim generacijama žele pokazati sve što znaju, pa eksperimentiraju, a onda vidite i recimo ono što je dobro, da to dolazi s iskustvom. Vidi se da je to radila jedna zrelija osoba koja je prošla faze eksperimentiranja, koja radi posebno, no vrlo nosivu odjeću. Evo recimo, Ksenija Vrbanić, vidi se da je ona prošla one neke faze eksperimentiranja, da ta odjeća sad u sebi ima neku ženstvenost, tu su vrhunski materijali. Njezina kolekcija mi se jako svidjela."

Iva Majoli inače ne posjećuje modna događanja, no jučer je bila u pratnji Lane Biondić, koje su kratko prokomentirale da ih je iznenadila Ivana Popović jer je bila totalno drugačija. „Na Amarie smo nažalost zakasnile, ali Xenia design je bila vrlo zanimljiva, posebna." rekla nam je Iva.

Nastavak priča iz prvog reda slijedi već sutra.

Ana Bacinger

Objavljeno: 17.04.2009. u 11:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p