DOGAĐANJA

Što nam u siječnju spremaju u Art-kinu?

Sjajan program za 'najduži' mjesec u godini

peanuts 
Siječanj je mjesec koji ne uživa ogromnu popularnost kod većine. Dugačak, hladan i pomalo opustošen nakon svih blagdanskih bakanalija, sa sobom donosi pomalo depresivno raspoloženje, stoga valja potražiti načine kako se zabaviti i učiniti ga podnošljivim. Odlični prijedlozi stigli su iz Art-kina u koje ćemo se narednih dana definitivno dolaziti grijati i uživati uz sjajne filmove.

U prvom tjednu siječnja na repertoaru će se naći osmi Tarantinov film Mrska osmorka te prva partizanska komedija u povijesti hrvatske kinematografije Narodni heroj Ljiljan Vidić Ivana-Gorana Viteza. Radnja filma Mrska osmorka smještena je 10-ak godina nakon Građanskog rata i prati dogodovštine Marquisa Warrena (Samuel L. Jackson), bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snježnom olujom u malom gradiću u Coloradu. Uz Samuela L. Jacksona, uloge tumače Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell, Channing Tatum, Tim Roth te mnogi drugi. Od 7. siječnja na repertoaru Art-kina.
 
hrabra djevojka 
Hrabra djevojka, film etiopskog redatelja Zaresenayja Meharija, snimljen je prema istinitom događaju, a govori o 14-godišnjoj djevojčici Hirut, koja je u samoobrani ubila jednog od svojih otmičara i silovatelja. Film je nagradila publika Berlinalea u programu Panorama. Hrabra djevojka stiže u Mini Art-kino od 11. siječnja.

Ciklus novog talijanskog filma, od 13. do 17. siječnja, donosi biografski dokumentarac Žene koje su postale mit – Sophia pripovijeda o Loren koji će otvoriti izložbu portreta Ieri, oggi, Sophia - portreti jedne dive dok će sam Ciklus nastaviti biografski film o talijanskom pjesniku Giacomu Leopardiju. Nastavak donosi dvije izvrsne drame – Naša djeca o jednoj zajedničkoj večeri roditelja djece koja su možda počinila grozan zločin te Zlatni dečko o Davideu koji radi u reklamnoj industriji, a sanja o pisanju knjige. Za vikend stižu dvije komedije – Zbunjeni i sretni o psihijatru i njegovim zanimljivim pacijentima te Oprostite što postojim o Sereni koja se nakon doktorata vraća rodnu u Italiju.
 
mrska osmorka 
U šarmantnom novom filmu oskarovca Paola Sorrentina (Velika ljepota) dva stara prijatelja razmišljaju o prošlosti, sadašnjosti, ljepoti i apsurdnosti života. Mladost je Sorrentinov drugi film na engleskom jeziku te okuplja impresivnu glumačku ekipu - Michaela Cainea u ulozi Freda, Harveyja Keitela u ulozi Micka i Rachel Weisz u ulozi Fredove kćeri udane za Mickovog sina. Uživajte u Mladosti od 16. siječnja.

Nevina igra mladih djevojaka uzrokuje skandal kada je konzervativna susjeda zaprepaštena njihovim ponašanjem. Uz Srce Sarajeva za najbolji film filmskog festivala u Sarajevu, Mustang je nagrađen i u Cannesu te je u užem krugu nominacija za nagradu Oscar. Mustang je na repertoaru Mini Art-kina od 17. siječnja.
 
mustang 
Modri kavez Brune Bajić dokumentarni je film o emocijama ljudi obilježenih profesijom, odlascima, dolascima, pustolovinama i odgovornosti. Film o pomorcima koji su ostavili trag diljem svijeta.

Kriminalistička drama Gospodin Holmes na potpuno drugačiji način prikazuje najpoznatijeg svjetskog detektiva svih vremena. Godina je 1947., a ostarjeli Sherlock Holmes (Ian McKellen) vraća se s putovanja iz Japana gdje je u potrazi za rijetkom biljkom snažnog djelovanja svjedočio užasnim posljedicama nuklearnog razaranja. Holmes se mora osloniti na jednog dječaka kada ponovno započne istraživati okolnosti neriješenog slučaja koji ga je nagnao u mirovinu. Gospodin Holmes se može pogledati u Art-kinu od 19. siječnja.
 
narodni heroj
Rumunjska komedija Bravo, nagrađena na filmskom festivalu u Berlinu, prati žandara Costandina i njegovog sina u potrazi su za Romom, robom koji je pobjegao od svog uglednog gospodara te se sumnja da je imao aferu s njegovom suprugom. Na svom putu susreću ljude različitih nacija i vjere - Turke i Ruse, kršćane i Židove, Rumunje i Mađare. Svatko od njih gaji predrasude spram drugih koje se prenose s generacije na generaciju. Bravo! je na repertoaru od 21. siječnja.

Dobitnik nagrade Grand Prix u Cannesu, Saulov sin majstorski je redateljski debi. Saul je mađarski pripadnik Sonderkommanda, jedinice židovskih zatvorenika izoliranih od ostatka logora koji su zaduženi za odvođenje zatvorenika u plinske komore i paljenje leševa. Ovo izvanredno postignuće suzdržanog, ali nepokolebljivog realizma prikaz je potrage za iskupljenjem u samom srcu pakla. Saulov sin, uz preko 20 prestižnih filmskih nagrada, u užem je izboru za nagradu Oscar. Pogledajte ovaj izvrstan film od 27. siječnja.

Adaptacija romana Cijena soli čuvene Patricije Highsmith u režiji Todda Haynesa, prati dvije žene različitog porijekla koje započnu ljubavnu aferu u New Yorku 1950-ih. Mlada žena u svojim 20-ima, Therese Belivet (Rooney Mara) prodavačica je na Manhattanu i sanja o ispunjenijem životu kada u njezin život uđe Carol (Cate Blanchett), privlačna žena zarobljena u braku bez ljubavi. Carol je na repertoaru Art-kina od 28. siječnja.
 
carol 
Siječanj donosi i vikend matineje za cijelu obitelj. U siječnju pogledajte animirani film Snoopy i Charlie Brown Peanuts film u kojem Charlie Brown, najdraži i najsimpatičniji gubitnik, započinje svoj epski i herojski zadatak. Adaptirana klasična priča Antoina de Saint-Exupéryja - Mali princ vodi nas u fantastičan i snovit univerzum Male Djevojčice, Avijatičara i Malog princa. Prema irskoj legendi o narodu Selkieja, Pjesma mora pripovijeda o posljednjem djetetu-tuljanu i njezinom bratu Benu, koji odlaze na epsko putovanje kako bi spasili svijet čarolije i otkrili tajne svoje prošlosti. Izvrnuto obrnuto animirana je obiteljska komedija iz Pixarovog studija, koja prati djevojčicu Rajku koja je, kao i svi mi, vođena emocijama Sreće, Straha, Tuge, Ljutnje i Gadljivosti.
 
pjesma mora 
Foto: PR
Objavljeno: 07.01.2016. u 11:09
Tagovi: film

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p