DOGAĐANJA

Što nas sve očekuje na ovosezonskom artBazaaru?

Vrijeme je za još jedan skup kreativaca i umjetnika

artbazaar
K
raj ljeta nam je pred vratima, što znači da je vrijeme za još jedan artBazaarprojekt urbane tržnice u organizaciji Odjela gradske uprave za kulturu i udruge ArtBazaar, koji umjetnicima i kreativcima omogućuje predstavljanje svojih radova.

Za Ljetno izdanje sajma organizatori su okupili 25 izlagača, koji će svoje rukotvorine predstaviti19. i 20. rujna od 12 do 20 sati u prostoru Ex Bernardija.

Na ovom izdanju artBazaara nikla je ljubav među kreativcima i Six Martinisom koji će poznatu atmosferu bazzara dodatno začiniti opojnim plesnim ritmovima. Stvari postaju još bolje! Posebno za ovu priliku, SM je pozvao niz glazbenika/ca da im se pridruže u posebnoj ediciji SM&friends. ArtBazaar i ovog puta ima popratni program te humanitarnu akciju za Azil za napuštene pse, Društva za zaštitu životinja Rijeka. 
  artbazaar
 
Na dječjoj radionici Izrada lutki by Jadranka Lacković djeca će imati priliku naučiti kako od potrošnog materijala napraviti štapne lutke te sa svojim klincima kreirati mini lutkarske predstave. Jadranka Lacković, vlasnica brenda ojoMAGico, vodit će likovnu radionicu koja je namijenjena djeci od 5 do 10 godina, ali su dobrodošle i njihove mame. Kako bi razvijali kreativnost i maštu tijekom radionice, djeca će izrađivati likovne radove od raznih materijala. Male kreativce voditeljica će naučiti kako reciklirati i od starih wc tuba, čepova, štapića od sladoleda izraditi razna bića: gusare, princeze, pingvine…samo je nebo granica! Slikati ćemo, kolažirati, modelirati i dobro se zabaviti. Radionica je besplatna te će se održati u nedjelju, 20. rujna od 12 do 13.30 sati. Prijave se vrše na email: lackovic.jadranka@gmail.com. 
 
artbazaar
Svi zainteresirani su pozvani da se pridruže radionici sitotiska by DIYsitolab koja će se odvijati na Ljetnom artBazaaru. Cilj radionice je upoznati sve polaznike/ce s tehnikom sitotiska i njezinim alternativnim metodama prilagođenim za kućne uvjete. Uvodno predavanje zamišljeno je kratko, ali slatko, jer praktični dio je ipak ono najzanimljivije; svaki polaznik/ica ima priliku višestruko zaprljati ruke! Za radionicu su pripremljeni gotovi motivi koje ćemo tiskati na papire i torbe kao i knjižica s uputstvima i uvodom u sitotisak. Radionicu će voditi DIYsitolab iz Rijeke. Radionica će se odvijati u subotu 19. rujna, 12 do 14.30 sati. Broj polaznika/ca je ograničen. Donacija za potrošne materijale radionice je 70 kn za jedan dan, a mail za prijave: pinkbrejn@gmail.com.
 
artbazaar 
artbazaar 
Foto: artBazaar
Objavljeno: 15.09.2015. u 10:51
Tagovi: Umjetnost, artBazaar

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p