DOGAĐANJA

Što sve donosi ljeto u Tisnom?

Čak sedam festivala u The Garden Resortu 
the garden tisno
S
ezona u The Garden Resortu u Tisnom i ovog ljeta donosi seriju festivala koji će se odvijati od lipnja do kraja kolovoza, a ukupno sedam festivalskih događaja ovog će ljeta privući do 20 tisuća posjetitelja.


Svaki festival je ove godine produžio svoje trajanje za jedan dan što pokazuje da ljudi pretvaraju svoj dolazak na festival u godišnji odmor, poručio je Nick Colgan, domaćin lokacije The Garden Resort i kluba na otvorenom Barbarella's.

“Očekujemo oko 15 - 20 tisuća posjetitelja u ovoj sezoni, a uz već poznate festivale imamo i dva nova. To su Lost Disco kojeg organiziraju promotori iz Škotske, te Beats, Beer and Boogaloo koji naglasak stavlja na funk i soul glazbu, te craft pivo, a radimo ga u suradnji s Craig Charlesom, poznatim iz serije Crveni patuljak. Uz sudjelovanje naše craft pivovare The Garden Brewery koju vodimo u Zagrebu, pozvali smo više od deset međunarodnih pivovara da sudjeluju na festivalu, a tu su osim regionalnih i one iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke ili Švedske. Zadnjeg dana festivala u karnevalskoj procesiji po Tisnom nastupit će Hot 8 Brass Band iz New Orleansa, a želja nam je u to uključiti što više lokalnog stanovništva”, najavio je Colgan na konferenciji za medije.

the garden tisno
“Prodaja ulaznica za festivale ide odlično, Brexit nije naštetio festivalskoj sezoni, te smo u porastu uspoređujući podatke s prošlom godinom. Primjerice, Dekmantel Selectors festival kojeg organiziraju Nizozemci rasprodan je u samo dva tjedna. Produžili smo ugovor s Hostinom za još tri godine, te planiramo investirati u lokaciju, plaže, apartmane i bazen za sljedeću sezonu. Ove godine želimo raditi na ekološkoj održivosti, te ukidamo upotrebu plastičnih čaša na lokaciji. Razvijamo ponudu i na druge grane turizma, te ćemo ove godine imati korporativni događaj za 450 radnika jedne IT tvrtke”, dodao je Colgan i naglasio da cijeloj sezoni pomaže i najava novih niskobudžetnih letova iz Engleske i Škotske.

the garden tisno
Ivan Klarin, načelnik općine Tisno, istaknuo je da je dolaskom festivala u The Garden promijenjena turistička slika otoka: “Pred nama je šesta sezona u Tisnom, a lani se već pomaknuo kraj sezone na početak rujna, čime je festivalska sezona postala dulja, a mi smo se prilagodili broju posjetitelja. Otvorio se niz kulturnih sadržaja, te je posjetiteljima iz zemalja koje nisu inače naša tržišta omogućen odmor s kulturnom ponudom. I ove godine ćemo se truditi pružati kompletnu logistiku, a suradnja s organizatorima je na visokom nivou.”

Direktor Turističke zajednice Tisno, Filip Henjak, istaknuo je da je s festivalima u The Garden Resortu u Tisnom postignuto brendiranje destinacije. “Takve marketinške brojke sami ne bi mogli ostvariti, te je utjecaj festivala neizmjerno velik u promocijskom trošku. Tijekom prošlogodišnje festivalske sezone općina Tisno je imala 30 do 35 tisuća registriranih noćenja. Već smo shvatili navike festivalskih posjetitelja, koji vole i našu okolicu, te su im primjerice zanimljivi Nacionalni park Krka kao i Kornati. Održavanje festivala je potaknulo i dosta kulturnih događanja, poput otvaranja Muzeja drvene brodogradnje u Betini.”

the garden tisno

Cijela sezona u Tisnom počinje 28. lipnja uz Love International, a nakon toga slijedi novi festival Beats, Beer & Boogaloo, kao i Suncebeat, Soundwave, Defected Croatia, Lost Disco i Dekmantel Selectors festival, a svi će se odvijati na lokaciji The Garden Resort u Tisnom, kao i u klubu Barbarella's u Pirovcu. Više informacija potražite na www.thegarden.hr.

Popis festivala za ljeto 2017. u The Garden Resortu u Tisnom i klubu Barbarella's:

Love International 28. lipnja - 5. srpnja 2017.
Beats Beer Boogaloo 13. - 17. srpnja 2017.
SunceBeat 19. - 26. srpnja 2017.
Soundwave 27. - 31. srpnja 2017.
Defected 10. - 15. kolovoza 2017.
Lost Disco 17.-20. kolovoz 2017.
Dekmantel Selectors 24. - 28. kolovoza 2017.


Foto: The Garden Tisno
Objavljeno: 29.03.2017. u 10:10

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p