DOGAĐANJA

Svi smo trčali za Severinom...

A koga smo još vidjeli 2. večer Nivea Cro-a-Portera?

Jučer nas je svojom prisutnošću počastila Severina, koja je očigledno kao i svake godine došla samo zbog revije Linee Exclusive. Pitate se zašto? Pa Severina je nakon revije Borisa Pavlina napustila halu. A mi novinari smo krenuli brže bolje za njom. No, s Sevkom nema šale, jer smo svi ostali zakinuti. Iako je bila u vrtoglavim potpeticama, nitko od nas novinara koji smo trčali za njom nije imao sreće. Na sreću su tu drugi hrvatski celebsi koji su nam poklonili nekoliko svojih minuta.

Jedna od njih je i simpatična glumica Mia Elegović Balić koja nam je s zadovoljstvom odgovorila na par pitanja. „Došla sam zbog Linee Exclusive, Irina je divna, njezine haljine su mi zaradile najviše novaca. Tu su i neke divne stare haljine koje traju, to su haljine koje su nosive uvijek, perfektno izrađene. Mislim da je ona jedna od rijetkih respektabilnih imena na hrvatskoj modnoj sceni."  

Novinarka Lamija Alečković također je došla zbog Linee. „Imaju mi prekrasne modele koji su izrazito nosivi."  kratko nam je odgovorila Lamija.  Njoj je najbitnije kod odjeće da je ona nosiva i da se može kombinirati. Cijeni rad i trud svih dizajnera koji izlažu na Cro-a Porteru, no Linea Exclusive joj je ipak favorit.

Glumica Mia Begović uspjela je ranije završiti s probom i otići iz kazališta kako bi sa svojom kćerkom Maja Lenom uživala u hrvatskom dizajnu. Na pitanje kako joj se sviđaju kolekcije koje je imala prilike vidjeti odgovorila nam je: „Izuzetno! Sviđa mi se što ima puno svile, puno čipke, malo bijelih haljinica. Tko zna, možda me čak uspiju preokrenuti, pa počnem nositi bijelo. Ne, jako je puno lijepih i zanimljivih stvari." Mia, a i njezina Maja Lena najviše od hrvatskih dizajnera nose kreacije Matije Vujice, koju izrazito cijene. No, spomenula je kako bi vrlo rado imala i haljinu Borisa Pavlina, a kako se bliži Story party, mogla bi osvanuti u jednoj od njegovih prekrasnih haljina koje su prošetale pistom.  

Vlatka Pokos zablistala je u Diorovom kaputiću. Izrazito ljubazna i draga, priznala je da je došla zbog Matije Vujice koji jako voli, a i Linee Exclusive. „S Matijom surađujem, obožavam njene haljine. Ali inače volim Cro-a-Porter, strašno sam ponosna na organizaciju i uvijek mi se sviđa. Čak mislim da je svake sezone sve bolje i bolje. Jako mi se sviđa, makar žene znaju i pretjerati sa stylingom, kako se uređuju za taj event. Žene se srede kao za najbolji izlazak, a meni je to prekrasno." Osim Matije Vujice i Linee, Vlatki se na hrvatskoj modnoj sceni sviđaju i Amarie kreacije, I-GLE su joj zanimljive, a spomenula nam je i Keti Balogh. „Mislim da je ona pionir hrvatske mode, sjajna dizajnerica, jedna stvarno izuzetna osoba."  

Prvenstveno poslovno, halom sam naišla na dvije super djevojke, Petru Nižetić i Marijanu Batinić. U fenomenalnim kombinacijama, koje su jako trendi, ali ih cure furaju na toliko poseban način da moraš ostati zadivljen, kroz smijeh su odgovorile da ni ne znaju tko izlaže. Fora im je vidjeti što hrvatski dizajneri umiju i znaju, no one nisu modni frikovi.  

A tko će večeras sjediti u prvim redovima saznat ćete već sutra.

Ana Bacinger

Objavljeno: 18.04.2009. u 12:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p