DOGAĐANJA

Tko su pobjednici British Fashion Awards-a?

Alexa Chung dvije godine zaredom dobitnica nagrade „British Style“

Cijela svita dizajnera, modela, make-up artista i ljudi iz modne industrije sjatila se u London kako bi popratili dodjeljivanje britanskih Fashion Awards-a koje u modnom svijetu kotiraju vrlo visoko. Neka od najcjenjenijih dizajnerskih imena ponovno su dobila priznanje dok je voditeljica/model/it djevojka Alexa Chung ponosno pokupila nagradu u kategoriji British Style koja je dodijeljena drugu godinu zaredom.

Najveća pobjednica večeri svakako je megauspješna Sarah Burton koja je, osim preuzimanja kormila nad brandom Alexander McQueen, uspjela stvoriti svoj vlastiti potpis kao i odjenuti najvažniju damu Britanije u najsvečanijem trenutku godine. Nagrada za dizajnera godine svakako joj neće naškoditi u daljnjem etabliranju na modnom tržištu koje je izuzetno opako.

                                        

Kategorija New Establishment Award u svojoj je prvoj godini dodjeljivanja pripala Christopheru Kane-u koji se pokazao kao odličan dizajnerski trendsetter kojeg prate mnoga high street imena. Christopher stvara trendove i napokon mu je to netko priznao. Red Carpet nagradu primila je Stella McCartney, koja je stvorila neke od najljepših trenutaka na crvenome tepihu svojim glamuroznim toaletama. Ljubiteljica njenog dizajna Victoria Beckham, također uspješna dizajnerica, primila je nagradu za „Designer Brand" čime je njena dizajnerska uloga dobila dodatni kredibilitet. Najbolji muški dizajner je Kim Jones koji trenutno radi u timu Louis Vuitton dok je Stella Tennant model godine. Stella je odradila neke od najboljih naslovnica godine, kao i brojne modne priče u kojima je njena ekspresija dodatno pojačala modni kapacitet samog editorijala.

Očekivana dobitnica nagrade za dizajnernicu godine u kategoriji modnih dodataka jest Charlotte Dellal za rad u svome brandu obuće Charlotte Olympia koji je pomutio um mnogim blogericama, trendsettericama i djevojkama koje žele biti stylish.

Sir Paul Smithu, legendarnom britanskom dizajneru, priznato je dugogodišnje dizajnersko djelovanje u kojemu je mijenjao pogled na modu mnogim generacijama.

M.B.

Photo:profimedia

 

 

 

Objavljeno: 29.11.2011. u 15:27

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p