DOGAĐANJA

Tko sve dolazi na Dubrovnik Fashion Week?

Od 1. do 5. srpnja moda seli na sam jug Hrvatske!

Dubrovnik će od 1. do 5. srpnja biti domaćinom petodnevnog modnog spektakla pod nazivom "Dubrovnik Fashion Week International" na kojem će se okupiti najperspektivniji hrvatski, regionalni i svjetski modni dizajneri.

Osim hrvatskih dizajnera vrhunske mode sudjeluju pažljivo selektirani dizajneri iz Grčke, Austrije, Italije, Nizozemske, Švedske, Engleske, Bugarske, Francuske, Poljske, Češke, Slovenije i Srbije. Svoj dolazak su tako potvrdili Mastori & Motwary studio iz Grčke, Derek Lawlor i Emilia Bajramova iz Velike Britanije, Carta e Costura iz Italije (dobitnici nagrade uglednog časopisa VOGUE za najbolje mlade dizajnere), EnD i Maryam Kordbacheh iz Nizozemske, Nakkna i MINNAPALMQVIST iz Švedske, Anna Aichinger iz Austrije, Asia Wysoczynska iz Poljske, Jakub Polanka iz Češke. Od naših dizajnera u Dubrovniku će svoje kreacije pokazati Ana Kujundžić, Andreja Bistričić, Mustre, Mu:n studio, Artiđana, Art Go'Den i Ivana Barač.

Program "Dubrovnik Fashion Week Internationala"  je izuzetno bogat. Tako će posjetitelji moći uživati u modnim revijama u večernjim satima, umjetničkim i audio-vizualnim izvedbama koje predstavljaju svjetski renomirani umjetnici kao što su Bowling Club, Dennis Miller, Patrizia Donna, Bogomir Dorringer, Slobodan Mihajlović te gala partijima, VIP događanjima i luksuznim zabavama na odabranim lokacijama širom grada. Pored svih nabrojenih dizajnera i umjetnika na Dubrovnik Fashion Week dolaze Daniel Sannwald te Bruna Kazinoti, vodeći modni fotografi čiji su radovi publicirani redovito u  časopisima Dazed & Confused, Nylon i mnogim drugim.

Jedna od posebnih gošći Dubrovnik Fashion Weeka svakako je i Diane Pernet, jedna od najcjenjenijih modnih kritičarki i video novinarki koja organizira renomirani ASVOFF (A shaded view of fashion) modni festival u Francuskoj. Njene prethodne pozicije uključuju American Vogue, Vogue Paris i Elle, a surađivala je i na filmskim i video projektima s Romanom Polanskim.

Ana Bacinger

Objavljeno: 15.06.2009. u 18:54

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p