DOGAĐANJA

Tomićeva na jedan dan postaje središte vinoljubaca

Dobra vinska priča usred Zagreba
Vino Tomićeva ulica 
Kada Grički top označi podne, sljedeće će subote, 9. srpnja započeti zabava kakvu Tomićeva ulica još nije vidjela. Špica će se, naime, preseliti upravo u ljupku zagrebačku ulicu podno uspinjače, a fokus će u potpunosti biti na vinu.

Točno u podne započinje festival Vinoljupci – projekt koji je zamišljen kao kreator vinskog identiteta Hrvatske i njenih gradova te služi za podizanje vinske kulture i širenje ljubavi prema vinu.

U 12 sati će tako u Tomićevoj početi kreativne enogastro radionice i mjehurićasti happy hour praćenim ženskim razgovorima. U Basementu će vas u sklopu ovog programa dočekati ponajbolji hrvatski pjenušci po promo cijenama i jedna posebna gošća – Ivana Grabar iz Rijeke, autorica popularne knjige Pink Pen, čija se zagrebačka promocija odvija upravo kod Vinoljubaca. Restoran Njummy će pak u sklopu radionice sljubiti pizzu i pjenušac, a na neortodoksnom subotnjem ručku posjetitelje očekuju četiri slijeda slijeda + desert iznenađenja, pomno sljubljena po načelima enogastronomije i lingvistike. Radionicu vodi Marija Vukelić, voditeljica projekta Abeceda finih zalogaja, a u goste joj dolaze vinari Drago Kurtalj & Josip Barundić.
 
Vino Tomićeva ulica
Kad postane prevruće na asfaltu, bijeg možete potražiti u hladovini novouređenog Art Parka, skrivenog između Strossa i Ilice. Zahvaljujući udruzi PimpMyPimp, donedavno zapušteni park zablistao je u novom ruhu, a Vinoljupci su odlučili da takav hvale vrijedan potez valja zaliti – pjenušcem! Stoga su se pobrinuli da goste dočekaju Njummy piknik-paketići + Poy pjenušac – sve zajedno po super cijeni od 80kn. Zajedno s ptičicama na stablima, pjevat će dečki iz dua Vee Jay Acoustic.
 
Vino Tomićeva ulica 
Kad sat otkuca 15 sati, vrijeme je za jedno ozbiljno vinsko kušanje! Zavezanih očiju će se igrati s mjehurićima - u parovima. U čašama će se naći šest hrvatskih pjenušaca različitih stilova, tipova proizvodnje, sorti i ostatka šećera. Pjenušci će se najprije predstaviti anonimno, a zatim, kad s otkriju sve njihove čari – putem izgleda, mirisa i okusa, te pronađu sve sličnosti i razlike pojedinog para, anonimcima će se razotkriti identitet. Radionicu vodi sommelierka Nina Levičnik.
 
Tomićeva ulica vinoljupci 
Glavno događanje u Tomićevoj je susret s vinarima (i njihovim vinima) koji dolaze s obje strane Plešivice. Više od petnaest izlagača predstavit će svoje ponajbolje vinske uratke, a uz to ih očekuje nimalo lak zadatak – osvojiti srca posjetitelja! Osim žive svirke, organizatori su pripremili još neka iznenađenja, stoga požurite po svoju ulaznicu (u pretprodaji su povoljnije!) s kojom možete neograničeno degustirati vina i družiti se s vinarima sve do 22 sati.

Najizdržljiviji među posjetiteljima će od 22 pa sve od 2 sata u Basementu imati priliku kušati fantastične vinske uratke plešivičkog vinara Krešimira Ivančića, među kojima se nalazi i Griffin Dark Side, crni pjenušac od portugisca, jedinstven u svijetu.
 
Ulaznice su dostupne putem Entrio sustava, a detaljan program pronađite ovdje.

Tomićeva ulica vinoljupci
Objavljeno: 04.07.2016. u 10:32

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p