DOGAĐANJA

Trg bana Jelačića pretvara se u veliki plesni podij

Francuski plesnjak na glavnom zagrebačkom trgu
 francuski plesnjak
 
Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića, u utorak, 14. srpnja, pretvorit će se u veliki plesni podij. Publiku toga dana očekuje pravi Francuski plesnjak, plesno-glazbeno događanje koje će obilježiti ljeto u Zagrebu.

Francuski plesnjak (ili Le Plesnjak) održava se u sklopu manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj, a pod pokroviteljstvom generalnog sponzora Citroën Hrvatska. Francuski plesnjak organizira se povodom velikog francuskog državnog praznika kojim se obilježava pad Bastillle i početak Francuske revolucije 1789. godine, te slavi ujedinjenost i solidarnost svih građana. Le Plesnjak na zagrebačkim se ulicama održava po prvi put po uzoru na tradiciju njegovanu u Parizu, ostalim gradovima Francuske, ali i na ulicama širom svijeta, gdje se pad Bastille slavi organiziranim zabavama poput koncerata i plesnjaka.
 
les balochiens
Plesni će podij na središnjem zagrebačkom trgu od 19.30 sati zagrijati poznati francuski plesač Nicolas Quesnoit koji će sve okupljene građane i posjetitelje Zagreba podučiti plesnim koracima uz ritam starog Pariza. Hrvatskoj publici najpoznatiji kao pobjednik showa Ples sa zvijezdama u paru sa Zrinkom Cvitešić, Nicolas je trostruki nacionalni prvak u standardnim i latinsko-američkim sportskim plesovima, te međunarodno priznati plesni učitelj i sudac.

Nakon njega slijedi koncert francuskog benda Les Balochiens koji će se pobrinuti da svojom glazbom tipičnom za ovakva slavlja stvori izniman plesni ugođaj na otvorenome. Sve dobro raspoložene, vješte i nevješte plesače očekuju neizostavni hitovi francuske šansone, tipični francuski zabavni plesovi, ali i poznati ritmovi od valcera pa sve do tanga. Cjelokupni program vodit će Luka Bulić.

Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj održava se od svibnja do rujna 2015. diljem Hrvatske. Tijekom višemjesečnoga programa multidisciplinarnoga karaktera koji obuhvaća više od 150 događanja u 22 grada, hrvatskoj će se publici predstaviti francuska kultura u njezinoj punoj raznolikosti i bogatstvu, istodobno je upoznajući s inovativnim dostignućima Francuske.
 
 
Foto: PR
Objavljeno: 09.07.2015. u 09:00
Tagovi: Zagreb, ples

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p