DOGAĐANJA

U tijeku je sjajna izložba koju vrijedi posjetiti

Fantastični likovi u zagrebačkoj Galeriji Karas

 marvelnjaci
 
Ako ste se tek vratili s godišnjeg odmora i želite pogledati zanimljivu izložbu, ista vas čeka u zagrebačkoj Galeriji Karas. Od 21. kolovoza, pa sve do 30. kolovoza tamo svoje radove izlaže Petra Lidia Šveljević.

Petra je diplomirala slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a okupirana je kinematografijom koja u zadnjih desetak godina posebno njeguje filmove s tematikom MARVEL strip junaka, ekipe fantastičnih likova i heroja kao što su Wolverine, X-men, Thor, Ironman, Hulk i mnogi drugi. Petra, zaokupljena fascinantnim pričama i prožetim uzbudljivom akcijom, na svojim fascinacijama gradi svoj novi umjetnički opus. Wolverine, X-men, Thor, Ironman, Hulk i mnogi drugi su fiktivni junaci, izmišljeni likovi, no autorica je duboko uvjerena da se u svakom biću još uvijek skriva heroj, jer u svima i svemu postoji beskonačan potencijal.

"Svaki čovjek je HEROJ i to svaki dan. Ne moramo biti Thor, Captain America ili Slon da bismo bili heroji. Ali i možemo! Svaki nam dan nudi 24 sata za neko novo herojstvo, ma kako malo bilo, možda samo prepoznati ga ili, ako ništa drugo, razvrstati otpad! Milijarda je galaksija, svemir nema granica, pa tako ih ni ja ne postavljam gledatelju dok promatra slike, a ni sebi dok slikam svoje interpretacije heroja."

Izložbu pogledajte od 21. do 30. kolovoza u Galeriji Karas u Praškoj 4.
 
Foto: PR
Objavljeno: 25.08.2015. u 09:12
Tagovi: izložba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p