DOGAĐANJA

U Zagrebu ubrzo prvi festival palačinki

“Dani palačinki” u centru Zagreba
Zagrebački festival palačinki 
Što je na zagrebačkog gastro sceni prošlih mjeseci bilo najpopularnije jelo? Bez konkurencije su to bile palačinke

Svaki par tjedana u glavnom hrvatskom gradu je otvorena nova palačinkarnica, a sudeći prema njihovoj popularnosti, i u 2016. ćemo se najčešće sladiti palačinkama.

Odlična vijest stiže za sve ljubitelje ove omiljene hrvatske slastice – sredinom travnja, točnije od 16. do 17. travnja, na platou Tuškanac (iznad garaže Tuškanac) organizira se prvi zagrebački festival palačinki. Dani palačinki koncipirani su kao proljetni piknik na otvorenom na kojem će svi posjetitelji moći uživati u isprobavanju brojnih svjetskih recepata za palačinke.
 
Zagrebački festival palačinki
„Izrazito sam uzbuđena jer je u pitanju prvi festival palačinki, a ovo je ujedno i moj prvi projekt kojeg radim s Lidijom Baltin, koja je ujedno i osmislila ovaj festival, i projekt u kojem sudjeluje i moj zabavni park Adria kojem sam ja vlasnik. U planu nam je odlazak i u druge gradove diljem Hrvatske, a očekujemo i veliku posjećenost. Posjetitelji mogu očekivati izvrsne palačinke, a bit će predstavljeni i svjetski recepti“, objasnila je Sementa Rajhard, glumica i jedna od organizatorica ovog festivala.
 
Zagrebački festival palačinki
Najbolje zagrebačke palačinkarnice predstavit će svoje hit recepte, a održat će se i promocija vina i pjenušaca. Osiguran je sadržaj i za one najmlađe – zabavni park Adria pobrinut će se za zabavu, a znanstvene i ekološke radionice pobudit će dječje zanimanje i maštu. Možemo samo jedno reći – već nam rastu zazubice!

M.D.
Foto: arhiva
Objavljeno: 05.03.2016. u 11:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p