DOGAĐANJA

Uskoro započinje 2. izdanje međunarodnog festivala ilustracije

36 Mountains predstavlja najutjecajnije ilustratore današnjice

36 mountains 

Drugi međunarodni festival ilustracija pod nazivom 36 Mountains održat će se od 2. do 4. rujna u galeriji Bačva Hrvatskog društva likovnih umjetnika gdje će široj javnosti predstaviti maštovite i inspirativne autorske radove nekih od najutjecajnijih ilustratora današnjice.

Festival 36 Mountains nastao je na inicijativu umjetnice Jelene Bando, a svojom formom predstavlja suvremenu ilustraciju na kreativan, originalan i zabavan način te pridonosi unaprjeđenju lokalne umjetničke scene s naglaskom na socijalizaciju i interakciju.
 
Jelena Bando Jelena Bando 
 
''Festival 36 Mountains, posvećen ilustraciji i crtežu, na jednom mjestu okuplja najbolje domaće, regionalne i europske ilustratore te predstavlja nova imena rastuće ilustratorske scene. Službeno otvorenje je u petak 2. rujna kada će biti otvorena glavna izložba u galeriji Bačva gdje će posjetitelje dočekati drugačiji koncept te posebno iznenađenje. Sve zainteresirane idućeg dana u popodnevnim satima očekuju predavanja naših ilustratora, dok će večernju atmosferu upotpuniti bogat glazbeni program'', izjavila je organizatorica festivala Jelena Bando.

Izložba jedinstvenog karaktera, također, sastoji se i od okruglih stolova te prikazivanja animiranih filmova, a već najavljeni faktor iznenađenja od strane organizatorice podrazumijeva potpuno inovativan koncept koji će premijeru ostvariti upravo na festivalu 36 Mountains.
 
36 mountains
Osnovna tema festivala je blok japanskog stila, a inspiracija dolazi od serije radova krajobraza japanskog umjetnika Katsushike Hokusaija pod nazivom 36 Views of Mount Fuji po kojem je festival i dobio ime. Blok su za ovu priliku posebno izradili Cerovski print boutique, a sastoji se od 36 stranica koje umjetnici ispunjavaju u svom jedinstvenom stilu. U sklopu festivala organiziran je i natječaj Ilustriraj svoju Jägermeister priču u kojem je zadatak bio ilustrirati priču koristeći jelena kao njenog glavnog aktera. Prvu nagradu osvojila je Klarxy, drugu Dominik Vuković, a treću Mladen Udovičić te će njihove pobjedničke ilustracije biti predstavljene u subotu, 3. rujna.
 
36 mountains 
Pored 36 odabranih umjetnika koji će dobiti priliku predstaviti svoje ilustratorske radove, na glavnoj izložbi sudjeluje i deset pozvanih, etabliranih umjetnika. Među velikim imenima koja će se pojaviti na listi izlagača su tako i najpoznatija hrvatska street art umjetnica OKO te poznati grafiti umjetnik Lunar, a u ulozi predavača naći će se i jedan od najboljih domaćih ilustratora Vedran Klemens.

Festival ilustracija 36 Mountains održava se pod sponzorstvom Jägermeistera, Adidasa, Cerovski Print Boutiquea, Zagrebačke pivovare i Peveca, a ulaz tijekom sva tri dana trajanja je besplatan.
 
Foto: PR
Objavljeno: 23.08.2016. u 11:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p