DOGAĐANJA

Uzbudljivi prizori uskoro na nebu iznad zagorskih brega

Uskoro počinje međunarodni festival balona
croballoonrally
C
roatia Hot Air Balloon Rally, u organizaciji Balon kluba Zagreb, najdugovječnije je balonaško događanje u ovom dijelu Europe. Ove godine na Krapinsko-zagorskom aerodromu kraj Zaboka ugostiti će 15 ekipa iz cijelog svijeta i uz nezaboravne prizore balona i balonaških utrka priprema i bogat program za sve posjetitelje.


Uz vrhunske ekipe iz Velike Britanije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, Slovačke i naravno Hrvatske, na Rallyju će nastupiti i bivši svjetski prvak, Francuski pilot Francois Messines te reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država Harold Cliver. Uz to, bit će tu i hrvatska reprezentativka u letenju balonima na vrući zrak i prva žena pilot solarnog balona, Marija Petrić Mikloušić koja će letjeti balonom Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije, popularnim Zagorcem. To je balon u kojem je ekipa Balon kluba Zagreb početkom mjeseca uz 88 balonaških posada iz cijele Europe sudjelovala najbrojnijem preletu balonima preko La Manchea i obaranju Guinessovog rekorda.

croballoonrally
Balonaši će u četiri dana Rallyja okušati svoje vještine letenja iznad zagorskih brega, a sve posjetitelje čekaju očaravajući prizori masovnih uzlijetanja, uzbudljivih balonaškh natjecanja, noćnih čarolija i umjetničkih performancea uz balone kakve još niste vidjeli. Uz to, tu je cjelodnevni program male škole balonaštva u kojoj ćete uz volontere Balon kluba Zagreb moći prošetati kupolom balona, ući u košaru balona i okušati se u balonaškom natjecanju. Popodnevna uzlijetanja, natjecanja, noćne čarolije i performanse s balonima pratit će glazbeni program i gastro sadržaji.

Jutarnji letovi kreću već u 7h, a popodnevni program kreće u 16.30h uz malu školu balonaštva i šetnje kroz balon, muzički program i gastro ponudu. Uzlijetanja balona i uzbudljiva natjecanja kreću u 17h, a u subotu i nedjelju u 20h kreće i spektakl noćne iluminacije uz glazbenu podlogu i performance Traumatic Arts akrobatske skupine.

Pratite Facebook i web stranice za sve novosti i detalje oko nadolazećeg eventa i ponesite dekice i piknik košare te se pridružite na Krapinsko zagorskom aerodromu kraj Zaboka na ovom fantastičnom događaju.

croballoonrally
Objavljeno: 21.04.2017. u 09:27
Tagovi: baloni

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p