DOGAĐANJA

Večer posvećena prvim damama elektronske glazbe

'bon ton goes Dubrovnik' - večer koja se ne propušta

Lazareti 
Status žena u DJ-ingu odavno je temom brojnim raspravama. Primarno zbog značajno manjeg broja u usporedbi s muškim kolegama kao i brojnim predrasudama s kojima se susreću. No jedno je sigurno, djevojke imaju daleko emotivniji i intuitivniji pristup glazbi i znaju kako pokrenuti publiku te ostvariti noć za pamćenje. Upravo zbog je posljednjih godina zamjetan je porast zvijezda poput Nine Kraviz, Sonje Moonear, Margaret Dygas, Ellen Allien i Maye Jane Coles.

Stoga je bon ton odlučio večer 5. kolovoza u dubrovačkim Lazaretima, posvetiti upravo damama u elektronskoj glazbi, jer one to itekako zaslužuju. Bon tonove gošće, Kim Ann Foxman (NYC), Eva BE (Berlin), Tijana T (Beograd), Nadja Božić (Zagreb) te Anada (Dubrovnik) sviraju širom svijeta, od New Yorka do Ibize, u klubovima koji su među top 10 u svijetu, uključujući Space Ibiza, Panorama Bar i Berghain u Berlinu, te Output u New Yorku.

bon ton goes dubrovnik 
Sve su završile fakultete, pridonose zajednicama u kojima žive - na razne načine, ne nužno samo glazbom, a predivne su sve redom. No usprkos različitim životnim pričama i pozadinama, sve dijele istu ljubav prema kvalitetnoj glazbi. One su inteligentne, elegantne, sposobne i redom izvrsni DJi koje je podjednaki gušt slušati i gledati.
 
bon ton goes dubrovnikTijana T
 
Uoči gostovanja na bon ton goes Dubrovnik događanju u dubrovačkim Lazaretima, Tijana Todorović, istaknuta figura beogradske klubske scene i elektronske glazbe, poznata po energetskim DJ setovima, karizmatičnoj pojavi, internacionalnoj reputaciji i suradnji s Abe Duqueom s kojim je rokala plesne podije diljem svijeta, otkrila je sljedeće: “Iskreno mislim da žene imaju veći potencijal za DJ-ing, budući da su najčešće empatičnije i intuitivnije od muškaraca. Tehnički moraju biti bolje od bilo kog muškarca da slučajno ne ispadne da su tuke koje ne znaju miksati. Uvijek mi se čini da žene koje uspiju u ovom poslu zaslužuju sve puta 10 u odnosu na muškarce jer neprestano prolaze kroz neke izmišljene testove.”

 Ellen Allien na Watergate goes Croatia u Lazaretima 

Nakon prvog uspješnog eventa iz Watergate i bon ton radionice koji je održan prošlog tjedna u dubrovačkim Lazaretima, a koji je otvorila jedna od ključnih figura berlinške elektronske scene elektronske scene Ellen Allien, ove nas srijede 5. kolovoza očekuje prava ženska zabava. Uz Nadju i Anadu koje predstavljaju domaće snage, u goste dolaze i gošća iz Beograda, Tijana T koja se može pohvaliti svirkom u Panorama Baru, te Eva Be iz Berlina, bivša članica Jazzanova i Sonarkollektiv DJ timova. No, zvijezda večeri je svakako Kim Ann Foxman (Firehouse Records) koja u goste dolazi iz New Yorka. Kim je bivša članica Hercules and Love affaira, a u posljednje je vrijeme uspjela postaviti NYC ponovno na plesnu mapu svojim sirovim pristupom elektronskoj glazbi.

Kim Ann Foxman Kim Ann Foxman
 
Kako bi dame bile sigurne, pridružit će im se i bon ton gospoda Marijan Felver, Jogarde te Enco Kern. Cijena karata u pretprodaji je 80 kn putem Entria i AgentCASH-a, a na ulazu 100 kn.
 
bon ton dubrovnik 
 
Foto: PR
Objavljeno: 04.08.2015. u 09:35
Tagovi: bon ton, glazba

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p