DOGAĐANJA

Veličanstvena retrospektiva modnog velikana

Jean Paul Gaultier u pariškoj Grand Palais

Jean Paul Gaultier 

Teško je ostati hladne glave kada se u jednoj prostoriji nađu neka od najveličanstvenijih djela najpoznatijih modnih dizajnera i umjetnika koji su obilježili modnu industriju. A upravo ovo nam omogućavaju modne retrospektive koje su se u zadnje vrijeme zaredale u svjetskim metropolama.

Jedna od posljednjih je i ona Jean Paul Gaultiera u pariškoj Grand Palais koja se za javnost otvara sutra, 1. travnja i traje do 3. kolovoza 2015. Kronološki postavljena izložba s autobiografskim elementima prikazuje 175 stylinga zajedno s fotografijama, skicama, backstage snimkama i videima koji dokumentiraju nekoliko desetljeća dizajnerovih uspjeha.

Ova izložba je u Pariz stigla nakon što je veliki uspjeh ostvarila u Montréalu, Dallasu, San Franciscu, Madridu, Rotterdamu, Stockholmu, Brooklynu, Londonu i Australiji. Nakon što su ovaj dizajnerov show posjetili novinari, jedino što se moglo čuti i pročitati u brojnim osvrtima bilo je jednostavno - Jean Paul Gaultier je genije. Ne planirate li osobno posjetiti Grand Palais, mali djelić atmosfere čeka vas u nastavku.

Jean Paul Gaultier 
Jean Paul Gaultier
 
Jean Paul Gaultier 
Jean Paul Gaultier 
Jean Paul Gaultier 
 
M.M.
Foto: Getty
Objavljeno: 31.03.2015. u 14:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p