DOGAĐANJA

Velika gastro manifestacija za nekoliko dana u Zadru

Počinje Taste and Travel festival

taste and travel
 
Zadar će za nekoliko dana biti u znaku Taste and Travel festivala. Koncept jedinstvenog festivala najavljuje zanimljiv tjedan u kojem će se struci i javnosti predstaviti mladi hrvatski inovatori u prehrambenoj industriji. 

Malo je poznato, četvorica fakultetskih kolega slobodno su vrijeme prošlih godina koristili kako bi zajedničkim snagama razvijali ideje i kreirali svjetliju budućnost za sebe i vršnjake. Prijateljstvo Jakova Kolege, Karla Vulina, Mate Damića i Rene Marincela preraslo je u poslovno partnerstvo iz kojeg je nastao zanimljiv festival koji će predstaviti 15 mladih inovatora, okupiti više od 30 izlagača, a u sedam dana očekuje se da će Festival u Zadru, koji se održava od 25. do 31. kolovoza, posjetiti više od 40.000 posjetitelja.
 
Jakov Kolega, Karlo Vulin, Mate Damić i Rene MarincelJakov Kolega, Mate Damić, Karlo Vulin i Rene Marincel
 
Četvorica mladih stručnjaka svoj su studentski san pretvorili u izvrstan Festival. Jakov Kolega, ljubitelj je dobre hrane, glazbe i piva. Inženjer je Agronomskog fakulteta i kao takav na festivalu brine o Sajmu Proizvodi hrvatskog sela te Craft Beer Festivalu. Ako bolje pogledate ovog mladog stručnjaka u njemu ćete prepoznati basistu popularne grupe Pavel.

Simpatični Pakoštanac Karlo Vulin jedan je od najcjenjenijih mladih inovatora i stručnjaka u hrvatskom prehrambenom svijetu. Upravo je njegova inovacija kavijara od čokolade bila pobjednička na prošlogodišnjem festivalu. Njegovu ljubav prema stvaranju i drevnim recepturama osjetili ste probavši neki od njegovih jedinstvenih pekarskih specijaliteta iz obiteljske pekare Kroštula, koja je nedavno nakon Dalmacije oduševila i Zagreb.

Iako ima tek 26 godina Mate Damić je već asistent i pohađa doktorski studij na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Taste and Travelu je zadužen za Festival inovacija te povezivanje mladih inovatora s poduzetnicima. Njegovi projekti podupiru poduzetništvo mladih, održivost i razvoj konkurentskih prednosti hrvatskog gospodarstva s naglaskom na prehrambenu industriju.

Bogato iskustvo u organizaciji brojnih događanja na obiteljskom imanju Marincel, Rene je prenio na Taste and Travel Festival. Čak su tri događaja pod jednim nazivom u organizaciji su ovog mladog studenta poslovne ekonomije i financija na Veleučilištu Baltazar, a koji čvrsto drži sve konce u rukama i već danima na lokaciji priprema teren za početak Festivala.
 
hamburger 
Taste and Travel festival održava se u Zadru od 25. do 31. kolovoza. Ova gastro manifestacija u organizaciji je Kluba zadarskih studenata, Hrvatske udruge mladih i udruge studenata Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Probion te udruge Proizvodi hrvatskog sela. Taste and Travel gastro - turistički je događaj za kraj ljetne sezone. Predstavit će autohtone hrvatske delicije, najnovije inovacije iz svijeta hrane te dobru zabavu u sklopu Craft beer festivala. Ovim festivalom Zadar će idućeg tjedna biti nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje dobrog zalogaja ovog ljeta.
 
Foto: PR, Pexels
Objavljeno: 19.08.2016. u 11:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p