DOGAĐANJA

Velika grupna izložba i umjetnički performans u HDLU

Završava serija izložbi posvećena Mladenu Stilinoviću
Victoria Lomasko, Autoportret u moskovskom pejzaz¦îu, 2017
V
išemjesečna serija izložbi Janje moje malo (Sve što vidimo moglo bi biti i drugačije) temeljenih na kolekciji Kontakt i posvećenih Mladenu Stilinoviću, završava posljednjom, šestom epizodom sastavljenom od tri grupne izložbe u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, stanu Softić i Galeriji Nova. Kustosice projekta su Što, kako i za koga/WHW u suradnji s Kathrin Rhomberg.


U srijedu, 12. travnja u 19 sati otvara se velika grupna izložba u Domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika uz performanse umjetnika Tima Etchellsa, Sanje Iveković, Borisa Ondreička, Jána Zavarskog, Vita Havraneka i Slavena Tolja.

Posljednja etapa projekta ne pokušava razriješiti ili dati odgovore na pitanja postavljena u prethodnim epizodama pa će stoga na pročelju, iznad ulaza u zgradu HDLU-a, posjetitelje na dan otvorenja, u srijedu 12. travnja, pozdraviti rad Upitnik kulturna situacija (U.F.O.) austrijskog umjetnika Júliusa Kollera, objavljujući otvorenost izložbe za različite interpretacije dok će rad Kolači Mladena Stilinovića pozivati na posjet galerijama na katu. Mnogi radovi izloženi u prethodnim epizodama, poput skulptura češke umjetnice Márije Bartuszove ili plave linije ukrajinskog umjetnika Edwarda Krasińskog, bit će ponovo izloženi, ali u drukčijim konstelacijama.

Ivan Koz¦îaric¦ü, Prizemljeno sunce. Dizajn za urbanu intervenciju, 1960
Izbor HDLU za glavni prostor finalne epizode je strateški: njegova veličina omogućava uspostavljanje izravnog dijaloga između velikog broja radova iz kolekcije Kontakt, a već i kratak pogled na njegovu povijest baca značajno svjetlo na međupovezanost umjetničkih institucija i društvenih okolnosti. Naposljetku, to je jedna od zgrada s najbogatijom poviješću u Zagrebu. Izložbene strukture u HDLU-u osmislio je umjetnik David Maljković u suradnji s arhitekticom Anom Bakić. (WHW i Kathrin Rhomberg)

Sinis¦îa Ilic¦ü, Kolaz¦îi s autoputa, 2017
Foto: PR
Objavljeno: 05.04.2017. u 15:33
Tagovi: Umjetnost, izložba

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p