DOGAĐANJA

Veliki koncert koji se ovaj vikend ne propušta!

Elemental ima mnogo razloga za slavlje

elemental 
Grupa Elemental označit će 5. ožujak 2016. kao Dan E, najvažniji dan u njihovoj karijeri, kad će održati veliki solo koncert u Domu sportova. Na krilima novog albuma i uz potporu najvećih hitova u 18 godina karijere, bend će po prvi put samostalno nastupiti u ovoj zagrebačkoj dvorani.

U prvoj rečenici biografije Elementala sažet je dio njihova uspješnog recepta – ovo je bend čija se glazbena baza nalazi u rapu, ali ih je teško svrstati u jedan žanr. Premda su davne 1998. krenuli kao tri MC-a te kao takvi objavili dva albuma, debitantski Moj, njegov i njen svijet (2000.) i Tempo velegrada – Demiurg (2002.), već trećim uhvatili su format sedmeročlane postave, netipične za općenito poimanje hip-hop kulture, i semplirane dionice zamijenili odsviranima. Izdanje je nosilo velike Elementalove pjesme poput Romantike, Iz dana u dan, Sama, Tako lijepa te bend postavilo na vrh regionalne scene, zahvativši publiku koja ih je prihvatila i kao vrsne glazbenike i kao glasnike generacija.
 
 
Sljedeća tri diskografska izdanja donijeli su hitove Zašto te imam, U mojoj glavi, Priroda i društvo, Ljuljaj brod, Bolji si, Prokleta ljubav i mnoge druge pjesme koje su pozicionirale Elemental kao nezaobilazan i bitan dio hrvatske glazbene kulture. Nakon 6 albuma, brojnih uspješnih pjesama, koncerata po cijeloj regiji i 18 godina postojanja, 2016. godina bit će jedna od najbitnijih u radu benda.

Početak godine obilježit će novi album Elementala koji su najavile pjesme Goli i bosi te Sve je moje tuđe – aktualni singl koji munjevitom brzinom osvaja radijski prostor. Pjesma Goli i bosi otkrila je vrckavu stranu benda dok Sve je moje tuđe predstavlja odu malom čovjeku, heroju današnjeg vremena. 
 
2016. bit će za Elemental i godina samostalnosti – sedmi album izdat će pod vlastitom diskografskom etiketom – 383 Records – uz željno iščekivanje fanova ali i članova benda. Sve je to uvod u sljedeći bitan korak – najveći samostalni koncert u Dan E za Elemental će značiti punoljetnost, 18 godina uz rimu, ritam i muziku, za ljude bez predrasuda i granica. Zato će u 5. ožujka u Domu sportova biti poseban dan za bend i sve njihove fanove.
 
    
Veliki Dan E grupe Elemental u zagrebačkom Domu sportova 5. ožujka nastupom će pojačati posebni gosti, regionalni hip hop favoriti – Sassja te Marčelo sa svojim Napetim Quintetom. 
 
Valja spomenuti i Tijelo, novi, sedmi studijski album grupe Elemental koji se nalazi se u prodaji. Osim sto se može kupiti za kućnu fonoteku, u cijelosti se može preslušati na Youtube kanalu benda i već je poprimio brojne komentare oduševljenih fanova dok su stigle i prve odlične recenzije. Album je nastajao par godina, a sve oko njega predstavlja svojevrsno odrastanje benda popraćeno velikim odlukama i označava prekretnicu u dosadašnjem radu. Tijelo je prvo izdanje Elementala za vlastitu etiketu, 383 Records, ali isto tako i njihov prvi studijski dvostruki albumu sa sveukupno 18 pjesama. Za vrlo interesantnu naslovnicu albuma zaslužan je umjetnik, akademski slikar, grafičar, ilustrator i street artist, Miron Milić.
 
Cijena ulaznica za koncert od 1. siječnja do 4. ožujka iznosi 65 kn, a na dan koncerta za ulaz treba izdvojiti 80 kn.
 
Prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Eventimova prodajna mjesta i www.eventim.hr
 
 
Foto: Maja Bota
Objavljeno: 01.03.2016. u 10:04

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p