DOGAĐANJA

Za nekoliko dana počinje Festival svjetske književnosti

Četvrti po redu Festival posvećen Italiji

festival svjetske knjizevnosti 
desetak dana početkom rujna Zagreb ponovno postaje jedno od središta svjetske književnosti, mjesto gdje će se predstavljati nove knjige, gdje će autori razgovarati o svojim djelima te diskutirati o mnogim temama na okruglim stolovima. 

Četvrti po redu Festival svjetske književnosti održat će se od 4. do 11. rujna. Ove godine posebna pozornost posvetit će se Italiji – njezinim piscima i stripašima. Uz talijanske autore, na festival dolaze i autori iz još 15 zemalja svijeta. Od brojnih novosti koje Festival donosi ove godine najvažnija je ta da će se Festival, uz Zagreb, održati i u Splitu.

Sve počinje dvama pretprogramima u četvrtak 1. rujna: u Talijanskome institutu za kulturu otvorit će se izložba likovnih djela hrvatskih umjetnika nastalih prema motivima književnih djela autora koji nastupaju na Festivalu te izložbu portreta festivalskih autora.
 
festival svjetske knjizevnosti 
Festival se otvara s jednim od najvažnijih suvremenih svjetskih pisaca, velikanom talijanske književnosti Claudijem Magrisom, s kojim će o njegovu najnovijem romanu Obustaviti postupak u prijevodu Ljiljane Avirović razgovarati programski voditelj Festivala Seid Serdarević.

Festival će se održavati u Kinu Europa i Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu te u Knjižnici Marka Marulića u Splitu.

Sve informacije pratite na: www.fsk.hr.
 
Foto: Pexels, Facebook
Objavljeno: 29.08.2016. u 13:14
Tagovi: književnost

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p