DOGAĐANJA

Zagreb je dobio novo vinsko događanje

Grand Tasting u Laubi
lauba 
Volite li se družiti uz vino, bliži se događanje koje ne smijete propustiti. Promenadno kušanje posebnih i rijetkih vina 100-njak izabranih vinarija iz Hrvatske i regije, od kojih su neke kuriozitet za naše tržište, održat će se u subotu i nedjelju 27. i 28. veljače u Laubi (Baruna Filipovića 23a). Nakon kušanja, vino će se moći i kupiti u pop up vinoteci, što je posebno važno kod vina koja nisu dostupna u standardnoj prodaji na policama vinoteka ili u ugostiteljskim objektima, odnosno nemaju distribuciju na domaćem tržištu.

Među vinarijama koje će izložiti svoje specijalitete nalaze se Korak, Tomac, Šember, Ivančić, Degrassi, Coronica, Kozlović, Clai, Benvenuti, Matošević, Kabola, Dobravac, Cuj, Gracin, Bibich, Vuina, Stina, Senjković, Bura, Mare, Grgić, Boškinac, Saints Hills, Skaramuča, Bire, Rizman, Krajančić, Krauthaker, Dvanajščak-Kozol, Štampar, Bolfan, Adžić, Galić, Batič, Tement, Grosss, Meitz, Cloudy Bay, Gobelsburg i još šezdesetak ostalih.

Ima tu i onih koji traže zastupnika i distributera za Hrvatsku, a događanje je upravo zato organizirano u doba kad su vinski profesionalci još slobodni i otvoreni za sklapanje novih poslova. Osim trgovaca vinom, sommeliera i ugostitelja te predstavnika tiskanih i elektroničkih medija, promenadno kušanje je namijenjeno ljubiteljima vina, osobito onima koji pomno biraju što piti ili žele proširiti svoje poznavanje vinskih regija.
 
lauba
Kao uvertira promenadnoj degustaciji predviđeno je i zagrijavanje kroz niz vinskih radionica. Tako će se 19., 20., 25., 26. i 28. veljače u hotelima Sheraton i Antunović održati vođene degustacije na temu Burgundije, makedonskog vranca, vina iz regije Komarna, te graševina od A do Ž. Potom, među temama su Sherry, Madeira, Marsala, mjehurici Krug i Ruinard, te radionica o stilovima šampanjaca, odležanim malvazijama i biodinamičkim vinima. Publici će se predstaviti vina Pijemonta - barolo, Riesling i Moesel, vina Mediterana, iznenađenja iz Bregovite Hrvatske, a vertikala austrijskih top sauvignona na rasporedu je u nedjelju u 11 sati u restoranu bistroa Lauba. Među predavačima su prof. Edi Maletić i prof Ivan Pejić, Željko Bročilović, Ivo Kozarčanin, Saša Špiranec, Mario Meštrović, Leo Gracin, Rene Bakalović, Jelena Šimić Valentić, Nenad Trifunović, Sandi Paris, Emil i Karin Perdec i brojni drugi.

Ulaznica za promenadno kušanje iznosi 100 kn. Vina će predstavljati vinari osobno, pa je uz kušanje rijetkih i posebnih vina, ovo ujedno i prilika da upoznate svoje omiljene vinare. Bistro Lauba će se pobrinuti za hranu: kroz dnevni jelovnik te nekoliko brzih zalogaja pod kulinarskom palicom chefa Zdravka Marića moći ćete sjesti, prezalogajiti pa krenuti u novi krug promenadnog kušanja.
 
lauba 
Foto: Facebook Bistro Lauba
Objavljeno: 16.02.2016. u 11:33
Tagovi: lauba, Vino

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p